Buiter naar het VWCT

Volgend seizoen stapt de 2e-jaars belofte over naar het VolkerWessels Cycling Team. Rindert Buiter is 19 jaar oud, afkomstig uit Leiden en maakt vanaf WPGA de overstap. In 2022 werd Buiter onder andere 10e in de Ronde van Limburg.

Nieuwe stap
Ook Roel van Sintmaartensdijk maakt de overstap naar een andere wielerploeg. De renner uit Zuidland trekt naar de opleidingsploeg van WorldTeam: Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux.

“Een supermooie stap”
“Volgend jaar wordt mijn eerste jaar bij een Continental team. Dat is een supermooie stap en ik kijk er erg naar uit om volgend jaar voor VolkerWessels Cycling Team te rijden.”

“Ik hoop mij te kunnen meten in de koersen op UCI-niveau en ik wil graag ervaring opdoen op allerlei soorten parcoursen en de rollen in het team. Op die manier kan ik een completere renner worden.”

“Ik houd van steile klimmetjes en explosieve inspanningen”
Het beste kom ik uit de voeten op een heuvelachtige parcoursen. Ik houd van steile klimmetjes en explosieve inspanningen. Verder kan ik ook heel goed aankomen in een sprint met een uitgedunde groep.”

“Ik ben naar VWCT gekomen om mijzelf verder te ontwikkelen. Volgend jaar ben ik tweedejaars belofte en wil ik weer mijzelf verder verbeteren. Het VWCT wil in elke koers het beste eruit halen, en dat is ook wat ik wil. De renners rijden als één team en ik kijk er erg naar uit om daar aan bij te dragen.”

Allard Engels: “Een renner met specifieke kwaliteiten”
“Rindert stond ook in het seizoen 2022 op onze verlanglijst, echter had hij toen al toegezegd aan WPGA. Rindert is de laatste aanwinst waarmee het team voor 2023 compleet is. Een goede mix voor alle type wedstrijden.” Kijkt Allard Engels met vertrouwen vooruit.

“Rindert is een getalenteerde en ambitieuze renner die vooral op heuvelachtig terrein goed uit de voeten kan. Wij zochten nog een renner met onder andere specifieke kwaliteiten heuvel op en denken deze met Rindert te hebben gevonden.”