Debuut Circuit de Wallonie

Een debuut in de Circuit de Wallonië voor het VolkerWessels Cycling Team, een mooie nieuwe wedstrijd om aan het wedstrijdprogramma toe te voegen.

Met de moraal van het VWCT zit het goed, gezien de overwinningen en de toevoeging van ondermeer de Ronde de Slowakije en de Baloise Belgian Tour die wij eerder bekend hadden gemaakt. (Lees het nieuwsbericht hier.)

Debuut Circuit de Wallonië

Op donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaartsdag) start de UCI 1.1 wedstrijd die in 2021 werd gewonnen door de Fransman Christophe Laporte, tegenwoordig onder contract bij Jumbo-Visma.

Een wedstrijd die wordt gekenmerkt door het heuvelachtige terrein in het oosten van België. Doordat de wedstrijd een UCI 1.1 status heeft, staan er vele grote wielerploegen aan het vertrek. Ploegen zoals Cofidis, Lotto-Soudal, Alpacin-Fenix, Jumbo-Visma en nog een aantal andere ploegen, een mooi rijtje om als het VWCT aan het vertrek te staan.

Veel koersen

De maand mei is voor het VWCT een drukke maand met veel koersen. Met de toevoeging van Circuit de Wallonië, heeft het VolkerWessels Cycling Team maar liefst 12 verschillende wedstrijden.

Dit moet gezien de vorm van de renners goed komen met mooie uitslagen in de maand april.

opstelling

De opstelling is nog niet bekend. Ben je benieuwd wie van onze 17 renners hier rijden? Houdt onze social media kanalen in de gaten. Circuit de Wallonië gaat in Mont-Sur-Machienne (Charleroi) van start over ruim 190 kilometer.