Groeiend wedstrijdprogramma

Een groeiend wedstrijdprogramma voor het VolkerWessels Cycling Team in 2022! Door de uitstekende resultaten die in het voorjaar behaald zijn door het VWCT, groeit het wedstrijdprogramma aanzienlijk! Ploegleider Allard Engels presenteert met trots, twee nieuwe koersen.

Alle wedstrijden worden dit jaar live uitgezonden op de televisie. Het Belgische Sporza en/of Eurosport voorzien het live verslag van deze wedstrijden.

Baloise Belgian Tour

Van woensdag 15 tot en met zondag 19 juni 2022 staat het VolkerWessels Cycling Team aan de start van de Baloise Belgium Tour,  (Ronde van België). Dit jaar start de Baloise Belgian Tour in het Oost-Vlaamse Merelbeke en finisht het vier dagen later in het Belgisch-Limburgse Beringen. Een afstand over in totaal 717,9 kilometer en werd vorig jaar gewonnen door WorldTour renner Remco Evenepoel (Quick-Step – Alpha Vinyl), die afgelopen weekend nog Luik-Bastenaken-Luik wist te winnen.

Het niveau is hoog, namelijk een UCI 2.PRO wedstrijd. Een UCI .PRO wedstrijd is voor een UCI Continental Team, zoals het VWCT, het hoogste niveau om te kunnen starten.

Tour de Slovaquie

In september (13 tot en met 17) neemt het VWCT deel aan dé Ronde van Slowakije (UCI 2.1). Vorig jaar stond er in Tour de Slovaquie maar liefst 7 WorldTour ploegen aan het vertrek en werd de koers uiteindelijk gewonnen door thuisrijder Peter Sagan.

In totaal gaat de ‘Tour de Slovaquie’ over vier etappes met een totaal afstand van 692.1 kilometer. De start is op dinsdag 13 september met een proloog in Kosice.

“Blij met dit niveau wedstrijden”

Ploegleider Allard Engels blikt vooruit op deze eerste bekendmakingen;

“We zijn ontzettend blij dat wij als het VolkerWessels Cycling Team kunnen starten in wedstrijden die zo hoog staan aangeschreven. Met de stappen die wij als wielerploeg willen maken, past dit goed in ons wedstrijdprogramma.”

Houdt onze website in de gaten, want er volgt nog meer mooi nieuws om aankomende periode te vermelden.