Het VolkerWessels Cycling Team is klaar voor het wielerseizoen 2024

Afgelopen maandagavond zijn de rensters en renners van het VolkerWessels Cycling Team in het Parkgebouw te Rijssen gepresenteerd aan sponsoren, relaties, familieleden en vrienden.

Nieuw is dat VolkerWessels Cycling Team vanaf 2024 niet alleen uit een mannenteam maar ook uit een damesteam zal bestaan. Het voormalige Parkhotel Valkenburg damesteam is immers vanaf dit jaar onderdeel van de Overijsselse wielercombinatie.

Gedurende een vermakelijk podiumprogramma, gepresenteerd door Roxane Knetemann, voormalig renster van het team, leerden de genodigden de teams kennen én kwamen de renners en rensters middels een leuke spelletjesvorm ook het een en ander over elkaar te weten. Voorafgaand aan het programma werd een prachtige video getoond waarin de “samensmelting” van beide teams spectaculair in beeld werd gebracht én het nieuwe truitje onthuld werd.

Uiteraard werd er samen met de ploegleiding vooruitgekeken naar de sportieve ambities voor het komende jaar en het feit dat VolkerWessels Cycling Team vanaf nu uit twee teams zal bestaan die beiden zullen strijden voor de winst in binnen- en buitenland.

Raymond Rol, sportief manager & ploegleider van de damesploeg is opgetogen over de nieuwe ontwikkelingen: “Ik ben heel blij onderdeel uit te maken van een groter geheel. De samenwerking met VolkerWessels geeft ons de ruimte door te groeien binnen een professionele organisatie en onze ambitie om talenten te ontwikkelen én vast te houden, waar te maken. Ik vind het geweldig om te zien hoe de meiden verder kunnen groeien door deze nieuwe stap.”

Allard Engels, sportief manager & ploegleider van het mannenteam: “Hoewel beide teams natuurlijk hun eigen koerskalender rijden en ik hierbij volledig focus op onze mannenploeg, kijk ik er ook naar uit om de komende jaren te zoeken naar manieren waarop beide teams van elkaar kunnen leren en we op sportief vlak synergie kunnen vinden. Daar liggen in mijn ogen echt kansen en ik verwacht dat deze samenwerking zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het team.”

Marnix Drysdale, algemeen manager van het VolkerWessels Cycling Team, onderstreept de langgekoesterde wens: “Het streven om uit te breiden met een vrouwenteam bestond al langer. Het afgelopen jaar hebben we hier echt werk van gemaakt en we zijn ontzettend blij dat we met Ray en zijn team zo’n goede match hebben gevonden. Dat we hier nu staan met een groep talentvolle renners en rensters geeft een geweldig gevoel. De energie spat er vanaf en we zullen er hard voor werken om deze combinatie tot een groot succes te maken op sportief, operationeel en commercieel vlak.”

Beide teams zijn de komende weken nog volop in voorbereiding waarna het seizoen voor de dames, na een voorbereidende koers in Valencia, start in België met de Omloop het Nieuwsblad (24 februari) en voor de mannen met Brussel – Opwijk (25 februari). Voor de meest actuele koerskalender zie Agenda.

Fotografie door Dyane Ribbink