InfoCrank Power Meters

InfoCrank Power Meters

Het VolkerWessels Cycling Team heeft in 2022 een nieuwe partner gevonden in InfoCrank Power Meters. Tegenwoordig is het trainen zonder vermogensmeter niet meer weg te denken, zelfs in wedstrijden wordt deze informatie toegepast om zolang mogelijk hard te kunnen fietsen. Hierbij was het VWCT opzoek naar een sterke partner die de waardes perfect in kaart brengt.

Deze dagen worden de InfoCranks in de Cannondale fietsen van onze renners gezet zodat ze op het hoogste niveau de trainingen kunnen doen. Ze waren al te zien in bijvoorbeeld Olympia’s Tour en de Ronde van Normandië.

Wat is een vermogensmeter

Vroeger werd er voornamelijk getraind op hartslagen. Deze waardes worden nog steeds gebruikt maar het grote verschil met een vermogensmeter, is dat dit laatste genoemde veel nauwkeuriger aangeeft hoeveel energie je levert.

Een vermogensmeter, ook wel wattage- of powermeter genoemd, brengt de kracht in kaart die de renner op dat moment wegtrapt op de pedalen. Doordat de vermogensmeter de waarden per pedaalslag meet hoeveel kracht er gegeven wordt, heeft de renner de gehele tijd continue zicht op de hoeveelheid energie hij/zij levert.

Zo kan er tijdens de training zeer nauwkeurig getraind worden, na de tijd precies uitlezen hoe training en/of wedstrijd is gegaan en zo kun je het best uit jezelf halen.

InfoCrank

Het van origine Australische merk InfoCrank biedt het VolkerWessels Cycling Team gebruiksgemak en echte nauwkeurige data. De InfoCrank vermogensmeter is gebruiksvriendelijk en is in staat echte en nauwkeurige metingen te garanderen en geeft een vrijwel foutloze vermogensgegevens van zowel het linker-, als rechterbeen.

De InfoCrank houdt je fietsprestaties altijd nauwkeurig bij dankzij het ingenieuze samenbrengen van een op maat gemaakte crankarm en perfect geplaatste rekstrookjes om de (tangentiële) kracht in de crank te isoleren/meten.
Simpel gezegd, de InfoCrank meet feitelijk wat er gemeten moet worden om het vermogen te berekenen en als resultaat kunt u er zeker van zijn dat uw gegevens een product van uw benen zijn en geen algoritme. Dit gebeurt in vele gevallen bij andere merken.

Met de InfoCrank is het niet nodig om de vermogensmeter opnieuw op nul te zetten, opnieuw te kalibreren of te compenseren. Dit gebeurt allemaal automatisch, bij elke pedaalslag.

English Version

InfoCrank offers the VolkerWessels Cycling Team ease of use and real accurate data. Easy to use, the InfoCrank power meter is able to ensure true and accurate readings and provides virtually error-free power data from both the left and right leg.

The InfoCrank always accurately tracks your cycling performance by ingeniously bringing together a custom crank arm and perfectly placed strain gauges to isolate the ’tangential force’ in the crank.
Simply put, the InfoCrank actually measures what needs to be measured to calculate power and as a result, you can rest assured that your data is a product of your legs and not an algorithm unlike any other.

With an InfoCrank, there is no need to re-zero, recalibrate, or compensate. This all happens automatically with every pedal stroke.