Margot Vanpachtenbeke naar de Olympische spelen!!

Ze zit pas midden in haar 3e seizoen van haar wielren carrière, maar zeker geen onbewogen carrière…

En dan te bedenken dat ze vorig jaar maar een half seizoen heeft kunnen rijden. De renster liep namelijk door een zware val in de Baloise Ladies tour 10 breuken op, waarbij 2 verplaatste nekfracturen.

Margot vertelt:

“Het kwam hard aan, ik ben iemand die altijd bezig is met van alles en nog wat maar ik kon ineens niets meer zelfstandig… Ik zou zeggen bijna even hard als de selectie voor het WK in Glasgow die als een droom in duigen viel. De revalidatie verliep vlot dankzij steun van vriend, familie, vrienden en ploegmakkers.

Zo kon ik na 8 weken 24/24 in een vaste halskraag opnieuw korte termijn doelen stellen, maar de weg richting mijn vroegere niveau was nog heel ver. Dankzij het vertrouwen van Ray kreeg ik de kans om bij te tekenen bij het VolkerWessels Cycling Team en op die manier mijn werk als fysiotherapeut vaarwel te zeggen om mij volledig te focussen op het wielrennen. Het seizoen verloopt tot nu toe veel beter dan ik had durven dromen.

Eerlijk gezegd was ik helemaal niet bezig met een eventuele selectie, aangezien er slechts 4 plekjes waren. Ik was realistisch en hoopte op een selectie voor WK/EK, maar van de Spelen had ik nooit durven dromen. Woensdag voor het BK kreeg ik ineens een telefoontje van bondscoach Ludwig met het verrassend nieuws om 4 augustus met stip aan te duiden in mijn agenda. Op dat moment overheerste vooral ongeloof, blijdschap en trots.

Als ik terugkijk vanwaar ik kom is het zo gek en onwaarschijnlijk dat ik de kans krijg om Lotte Kopecky bij te staan en te helpen aan een Olympische medaille. Het voelt als een voorrecht om België te vertegenwoordigen en voor een topfavoriete te mogen rijden. Ik zal mij daar dan ook 100% voor inzetten!”

De olympische wegrit vindt plaats op 4 augustus 2024, waarbij de dames een afstand van 158km moeten afleggen.

Veel succes en geniet van het moment Margot, laat ze zien wat je kan!