Niek Hoornsman naar het VolkerWessels Cycling Team in 2024!

Volgend jaar sluit Niek Hoornsman zich aan bij het VolkerWessels Cycling Team!

“Een Belangrijke Mijlpaal”
De kans om volgend jaar deel uit te maken van het VolkerWessels Cycling Team is voor mij een belangrijke mijlpaal. Hoewel mijn oorsprong ligt in het mountainbiken, voelt deze kans als de bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt na mijn eerste volledige seizoen op de weg. Het geeft me een enorme motivatieboost om mezelf verder te ontwikkelen.

Als voormalig offroad-renner geniet ik ook van parcoursen met kasseistroken en gravel.”
Mijn favoriete parcoursen zijn die van heuvelklassiekers en meerdaagse wedstrijden, vooral die waar korte hellingen elkaar snel opvolgen en waarbij mijn explosiviteit van pas komt. Als voormalig offroad-renner geniet ik ook van parcoursen met kasseistroken en gravel.

Ik ben er van overtuigd dat ik binnen dit team grote stappen kan zetten.”
Voor het komende seizoen hoop ik op overwinningen. Het ultieme doel is om een UCI-koers te winnen, maar ik besef dat de concurrentie op een hoger niveau ligt. Ik ben er echter van overtuigd dat ik binnen dit team de mogelijkheden heb om grote stappen te zetten.

Ik ben er van overtuigd dat ik binnen dit team grote stappen kan zetten.”
Op de lange termijn koester ik de ultieme droom om professioneel wielrenner te worden, een ambitie die ik in het mountainbiken niet kon verwezenlijken. Met het wielrennen heb ik hernieuwde motivatie gevonden om te onderzoeken of dit haalbaar is. Met mijn recent afgeronde hbo-opleiding kan ik me nu volledig op mijn sport richten en jaar na jaar mijn vooruitgang evalueren.

Mijn doel is om deel uit te maken van het team en bij te dragen aan overwinningen.”
Wat ik graag wil bijdragen aan het VolkerWessels Cycling Team is het winnen van wedstrijden als een hecht team. In wielrennen is teamwork van essentieel belang. Als we als team de finale kunnen bereiken met meerdere ploeggenoten, vergroten we onze kans om het spel te spelen en overwinningen te behalen. Mijn doel is om een integraal onderdeel van het team te worden, bij te dragen aan de successen van mijn teamgenoten en uiteindelijk zelf ook een of meerdere overwinningen te behalen.

Marco Riemen: “Niek is een mooie aanwinst voor het team.”
Met de komst van Niek halen we gelijk een talent volle renner binnen het team. Hij heeft dit jaar in wedstrijden heuvel op bewezen over de juiste kwaliteiten te beschikken en krijgt het komende jaar de kans om zich verder te ontwikkelen. Een mooie aanwinst voor het team.