Roel geselecteerd voor Gent-Wevelgem

Roel van Sintmaartensdijk is geselecteerd voor Gent-Wevelgem. De bondscoach Adriaan Helmantel heeft Roel geselecteert de Nations Cup wedstrijd; Gent-Wevelgem van aanstaande zondag. Vanuit het Belgische vestingstad Ieper start deze echte klassieker, waarin Roel in het oranje het VolkerWessels Cycling Team vertegenwoordigd.

“Sterk rijdende Roel van Sintmaartensdijk”

Roel van Sintmaartensdijk liet aan bondscoach Adriaan Helmantel zien dat hij in een uitstekende vorm verkeerd; ‘’We beschikken  over een in Olympia’s Tour sterk rijdende Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels)” aldus de bondscoach op de website van de KNWU.

Debuut in het oranje

“Dit wordt mijn eerste keer in het oranje. Na een sterk seizoen in 2021, was het dit jaar één van mijn doelen om geselecteerd te worden en in het oranje te mogen rijden. Dat dit meteen bij de eerste Nations Cup wedstrijd van het seizoen gebeurd, is voor mij een bevestiging dat de winter goed is gegaan en ik sterk aan het seizoen begonnen ben.”

“Mijn vorm is goed, en na een blok van vier goede en zware wedstrijddagen in Olympia’s Tour, waarin ik uiteindelijk de jongerentrui en vierde in het algemeen klassement werd, ben ik klaar voor zondag.”

“Het parcours moet mij liggen”

“Afgelopen woensdag ben ik naar Ieper gereden om het parcours te verkennen, de aanloop naar de heuvels is niet al te spannend wanneer er geen wind staat. Na een ongeveer 100 kilometer kom je in de buurt van de heuvelzone en dan gaat het snel. De heuvels  stapelen zich snel achter elkaar op, dus het is noodzaak om van voren te blijven. Persoonlijk denk ik dat het parcours mij goed moet liggen en de vorm goed is.

“Hopelijk wordt het een mooie wedstrijd, ik heb er zin in!”Roel geselecteerd voor Gent-Wevelgem