Trainingskamp Mallorca

Trainingskamp Mallorca zit er weer op. Zowel de renners als begeleiding konden op het Spaanse eiland Mallorca genieten van de Spaanse zon. Intervallen, beklimmingen, duurtrainingen en zelf wat koersen werden er verreden om klaar te zijn voor het seizoen 2022.

12000 hoogtemeters en meer dan 1000 kilometer

Voor de ploeg van manager Dinand van den Berg zijn het bekende Spaanse wegen. Al een aantal jaar komt het VWCT naar Mallorca om zich klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.

Van dinsdag 15 tot en met dinsdag 22 februari, werkten de renners van meegereisde ploegleider Allard Engels en Dries Klein de verschillende trainingen af.

Ruim 12000 hoogtemeters en meer dan 1000 kilometer werden op de Spaanse wegen afgewerkt. Benieuwd hoe het VWCT dit afronden? Bekijk onze video’s op FacebookInstagram en/of LinkedIn

11 Stedenronde

Met het trainingskamp Mallorca in de benen, is het VWCT klaar voor het seizoen 2022. Door het wegvallen van de Ster van Zwolle, start het VolkerWessels Cycling Team nu een dag later. Zondag 6 maart start het seizoen in Friesland tijdens de 11 Stedenronde (UCI 1.2). Voor het volledige programma, neem dan even een kijkje op ons wedstrijdprogramma

Ploegleiders tevreden

Beide ploegleiders kijken met een tevreden gevoel terug op de afgelopen week.

“Het niveau van de groep is erg goed. Zowel in de individuele (interval) blokken, als de groepstrainingen, zag je de renners elkaar versterken. Met nog een kleine 1.5 week voor de start van ons seizoen, staan wij er goed voor en kijk ik er met vertrouwen naar toe.” Blikt Allard Engels terug en al een beetje vooruit.

“Het is goed om te zien dat zowel de nieuwe en de ervaren begeleiding alles perfect regelden waardoor de renners elke dag de trainingen met de nodige verzorging vlekkeloos konden afwerken.”

Ploegenpresentatie

In de week voor de eerste koers van het VolkerWessels Cycling Team, stellen wij de ploeg graag aan jullie voor! Houd onze social media pagina’s in de gaten!

Cannondale huurfietsen

Ook willen wij Bimont Bike Hire bedanken om onze meegereisde ‘begeleiding’ aan een fiets te helpen. Op de Cannondale Synapse werden de kilometers op het eiland gemaakt en was de service van Bimont  perfect. Via deze weg raden wij Bimont Bike Hire, in combinatie met de Cannondale Synapse zeker aan!

Ga jij binnenkort naar Mallorca? Kijk dan eens op de website van Bimont Bike Hire.

(English)

We would also like to thank Bimont Bike Hire, for helping the our ‘staff’ to a bicycle. On the Cannondale Synapse the kilometers were easily done on the island and with the service from Bimont, everything was perfect. We definitely recommend Bimont Bike Hire in combination with the Cannondale Synapse!

Traveling to Mallorca? Have a look on there website!