Versterking voor het VWCT

Met de tweede plaats van Coen Vermeltfoort tijdens de Sluitingsprijs Putte-Kapelle, is het seizoen 2022 voor het VWCT ten einde. Het team kan terug kijken op een fantastisch seizoen, met vele successen.

Nu de blik langzaam op het seizoen 2023 gericht wordt, verandert er het één en ander binnen het VolkerWessels Cycling Team. Met trots maken wij de eerste twee nieuwe namen bekend.

Nieuw avontuur
Na 3 seizoenen verlaat de 26-jarige Nils Wolffenbuttel de blauw-zwarte VolkerWessels formatie. De renner uit Nigtevecht vertrekt in 2023 naar het Nederlandse Continentale team Alllinq rijden.

Bart Lemmen rijdt na een fantastisch seizoen volgend jaar een stap hoger. Lemmen maakt in 2023 de stap naar het Amerikaanse ProTeam Human Powered Health.

Mobach naar het VolkerWessels Cycling Team
Jarno Mobach versterkt het VWCT in 2023. De 24-jarige renner die afgelopen jaar bij het Luxemburgse Leopard Pro Cycling Team reed, werd afgelopen jaar 6e in het eindklassement van de Circuit des Ardennes en 8e in het eindklassement van Olympia’s Tour.

“Ik kijk er erg naar uit om volgend jaar voor VWCT te koersen! Voor mij persoonlijk is het goed om met een sterke ploeg een koers in te gaan en die voor elkaar wil rijden. Iets wat het VWCT continue laat zien.”

“In alle wedstrijden die ik dit seizoen tegen VWCT heb gereden, heb ik met veel bewondering naar de ploeg gekeken. Door het rijden als één team werden er vele successen daarmee behaald. Hierdoor kijk ik er zelf vooral naar uit om met deze groep renners voor de beste resultaten te gaan.”

“De ploeg heeft een mooie structuur staan en er zijn de afgelopen jaren flinke stappen gezet in de ontwikkeling van de ploeg.”

“Zware en slopende wedstrijden passen mij goed en ik zie mijzelf als een hardrijder die op veel parcoursen mee kan.”

Versterking vanuit België
In 2023 versterkt Thimo Willems het VWCT. De 26e jarige Thimo is woonachtig in België en komt over van Minerva Cycling. Vorig afgelopen seizoen reed Thimo naar een sterke 2e plaats tijdens de Brussels Cycling Challenge (UCI 1.PRO) en werd hij al eens 7e in tijdens de Ronde van Drenthe.

“Ik kijk enorm uit naar mijn overstap. Dit seizoen heb ik al meerdere keren met het VWCT gereden, en telkens was ik onder de indruk van hun collectief koersen. Op de VWCT-manier konden ze in alle wedstrijden strijden voor winst en ik kijk er naar uit om deel uit te maken hiervan.”

“Zwaardere wedstrijden waar het een uitputtingsslag is, daar kom ik het beste tot mijn recht. Een selectief parcours of door de weersomstandigheden (regen, wind). Verder ben ik op mijn best wanneer ik in de aanval kan rijden. Vanuit de aanval ben ik ook niet traag aan de meet en explosief op korte helling of kasseistrook.”

“De omkadering en de structuur is voor mij gelijk aan de structuur van een pro-continentale ploeg, wat niet vaak voorkomt op continentaal niveau.”

“Mannen die passen binnen de teamgeest.” – Allard Engels
“Renners die op zowel het vlakke als in het heuvelachtige terrein meekunnen. Dat hebben de mannen wel bewezen het afgelopen seizoen. Door het vertrek van o.a. Bart Lemmen waren we op zoek naar versterking op vooral het heuvelachtige terrein en renners die het niveau van 1.1 en 1.2 koersen aankunnen.”

“We zijn erg blij met het aantrekken van Thimo en Jarno. We hadden vanaf de eerste gesprekken al het goede gevoel. Mannen die passen binnen de teamgeest van VolkerWessels Cycling Team. We verwachten dan ook dat de mannen zich snel thuis gaan voelen en waar we veel plezier aan gaan beleven het komende seizoen.”