VolkerWessels Cycling Team stelt Dries Klein aan als teammanager

Het VolkerWessels Cycling Team (VWCT) heeft Dries Klein per 1 november aangesteld als nieuwe teammanager. Dries was de afgelopen twee jaar als ploegleider reeds werkzaam bij het VWCT. Deze wijziging is onderdeel van de verdere professionalisering van de ploeg waarbij de aanstelling van een fulltime manager past.

Zijn belangrijkste opdracht wordt om de organisatie van de UCI Continental wielerploeg verder te versterken en daarmee de voorwaarden te scheppen voor toekomstige successen. Dries volgt in zijn nieuwe rol Dinand van den Berg op die het team de afgelopen jaren op succesvolle wijze wist te brengen van clubteam naar het huidige niveau. Dinand zal als bestuurslid betrokken blijven bij het VWCT.

“Het VWCT maakt een stormachtige ontwikkeling door en doet in nagenoeg elke wedstrijd mee voor de overwinning.”

Dries Klein: “Het VWCT maakt een stormachtige ontwikkeling door en doet in nagenoeg elke wedstrijd mee voor de overwinning. Om de groei en de ontwikkeling van de ploeg te ondersteunen is het belangrijk een efficiënte en effectieve organisatie neer te zetten. Ik ga me vooral richten op het zo goed mogelijk laten functioneren van het team, waarbij teamspirit, vertrouwen, plezier en presteren centraal staan. Het is geweldig om met talentvolle renners in een topsportomgeving te werken, we gaan er samen alles aan doen om mee te doen voor de overwinning. Het teammotto is niet voor niets #alsteamsterk!”

Verleden als wielrenner

Dries Klein heeft gedurende zijn carrière in verschillende managementfuncties bij KLM gewerkt. In zijn laatste functie was hij als Vice President verantwoordelijk voor Sales van KLM Benelux. Na zijn vervroegde pensionering in 2020 heeft hij zich op zijn passie wielrennen gestort, door weer meer zelf te rijden en door het begeleiden van de renners van het VWCT. Dries heeft zelf een verleden als wielrenner en marathonschaatser, met als grootste verdiensten een etappeoverwinning bij Olympia’s Tour en drie keer de winst in de Ster van Zwolle.

Allard Engels blijft verantwoordelijk voor het sporttechnische deel van het VolkerWessels Cycling Team.