VolkerWessels stapt in professioneel vrouwenwielrennen

VolkerWessels wordt trotse hoofdsponsor van een vrouwenwielerploeg. Vanaf komend seizoen neemt VolkerWessels in goed overleg de formatie van UCI Continental Team Parkhotel Valkenburg over en zal de ploeg verder gaan onder de naam VolkerWessels Cycling Team.

Parkhotel Valkenburg is sinds 2014 actief met het zeer succesvolle UCI Continental Team en heeft de afgelopen jaren meerdere toprensters afgeleverd waaronder Femke Markus, Demi Vollering, Lorena Wiebes, Mischa Bredewold, Riejanne Markus, Karlijn Swinkels, Marit Raaijmakers en Amber van der Hulst. Demi Vollering en Lorena Wiebes staan op dit moment op de plaatsen één en twee van de UCI World Ranking en Riejanne Markus is de huidige nationaal kampioene op de weg.

Tijdens de teampresentatie van het VolkerWessels Cycling Team (de huidige mannen wielerploeg) begin dit jaar sprak VolkerWessels de ambitie al uit een vrouwenwielerploeg te starten. Alfred Vos, CEO VolkerWessels: “We zijn nu enkele jaren hoofdsponsor en naamgever van een continentale mannenploeg, het VolkerWessels Cycling Team, en we zijn zeer verheugd dat we deze fantastische vrouwenploeg aan onze gelederen mogen toevoegen.”

Lorena Wiebes, topwielrenster Team Parkhotel Valkenburg: “Naast dat jonge talenten erg goed worden opgevangen en professioneel worden begeleid kun je bij het team vooral jezelf zijn. Wij hebben met VolkerWessels een sponsor gevonden die dit gaat voortzetten en daar zijn we heel erg blij mee.” Raymond Rol vult aan namens Parkhotel Valkenburg: “Met VolkerWessels hebben we een fantastische partner gevonden waarmee we niet alleen het voortbestaan van de ploeg kunnen garanderen maar ook verder kunnen gaan bouwen aan de doorontwikkeling van de ploeg. We hebben de afgelopen periode hele prettige gesprekken gevoerd met VolkerWessels en zijn erg enthousiast geraakt over de wijze waarop het bedrijf kijkt naar de toekomst van het (vrouwen)wielrennen en de visie die men heeft op het gebied van talentontwikkeling. Dit voelt als een hele goede match en ik kijk dan ook uit naar dit prachtige project.”

Het huidige VolkerWessels Cycling Team,  was de afgelopen jaren zeer succesvol binnen het professioneel wielrennen en speelt tevens een belangrijke maatschappelijke rol binnen het bedrijf door onder meer het organiseren van wielerclinics, bedrijfspresentaties en toertochten voor medewerkers. Door de komst van de vrouwenwielerploeg zal deze maatschappelijke rol nog breder kunnen worden ingezet.