Wim Feys nieuwe ploegleider van het VolkerWessels CyclingTeam

Vanaf volgend seizoen versterkt Wim Feys het VolkerWessels Cycling Team

“Een Nieuw Hoofdstuk Begint”
Het is voor mij een bijzondere eer om volgend jaar de rol van ploegleider op me te nemen bij het VolkerWessels Cycling Team. Het was een verrassing toen het Nederlandse continentale team contact met me opnam en interesse toonde in mijn bijdrage als ploegleider. Tijdens de gesprekken met Allard en Tim voelde ik een wederzijds vertrouwen dat me overtuigde om dit nieuwe hoofdstuk aan te gaan.

“Het is een uitdagende taak waar ik volledig voor ga.”
Na 10 jaar bij Beveren 2000 en 13 jaar bij EFC, waar ik voornamelijk met Belgische beloften heb gewerkt, zie ik deze kans bij VolkerWessels als een mogelijkheid om mijn vaardigheden als ploegleider verder te ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om zowel jonge als ervaren renners te coachen naar succes. Het is een uitdagende taak waar ik volledig voor ga.

“Samen streven we naar succes op internationaal niveau.”
Het verbeteren en ontwikkelen van de ploeg is een proces dat begint met het begrijpen van de bestaande dynamiek en werkwijzen. Mijn ervaring in tactiek, motivatie, organisatie en communicatie zal ik combineren met de kwaliteiten van mijn collega’s om de groei van VolkerWessels voort te zetten. Samen streven we naar succes op internationaal niveau.

“Indrukwekkende uitstraling en een georganiseerde structuur.”
Het VolkerWessels Cycling Team heeft een indrukwekkende uitstraling en een georganiseerde structuur die me aanspreekt. Het internationale programma en de diverse samenstelling van het team, met zowel jonge talenten als ervaren renners, maken deze uitdaging des te aantrekkelijker.

In mijn eerste jaar wil ik met de sportieve cel, verzorgers, mechaniekers een sterke band opbouwen en bijdragen aan een goede sfeer en samenwerking. Ik geloof rotsvast dat een professionele staf waar een goede groepsgeest en samenwerking heerst, de basis is van een succesvol team. Dit wordt dan gekopieerd door de renners en dat leidt hen naar mooie resultaten en overwinningen. En bij een zege moet iedereen het gevoel hebben dat hij daar aandeel in heeft. Ik ben ervan overtuigd dat we samen mooie successen zullen behalen en de naam van VolkerWessels hoog zullen houden.”