4e NK Profs

Een knappe 4e plaats op het Nederlands Kampi0enschap voor profs! Bart Lemmen deed na de fantastische Nederlandse titel van Max Kroonen bij de beloften, de dag afsluiten met een geweldige 4e plaats.

Vroege vlucht

Na een aanloop vanuit Westerbork naar de VAM-berg, begon het peloton in gang te schieten. Een vroege vlucht werd gemaakt waarbij Coen Vermeltfoort zich liet zien. Niet gelijk de eerste vlucht bleef weg, maar na een aantal pogingen reed er een grote kopgroep weg met daarbij Coen en Bart Lemmen.

De kopgroep bleef op maximaal 1,5 minuut voorsprong schommelen maar bleven vooruit. Vanuit deze groep werden wat renners gelost en kwamen wat renners overspringen vanuit het peloton.

Harde wedstrijd

Er werd hard gereden op en rond de VAM-berg. Verschillende renners moesten de kopgroep en/of peloton laten gaan, waardoor er een uitgedunde groep over bleef op het zware parcours van 14 kilometer.

De kopgroep viel ook in twee stukken waarbij Coen in het tweede deel zat en Bart in het eerste deel. Daarachter bleven Timo de Jong, Daan van Sintmaartensdijk, Peter Schulting, Nils Wolffenbuttel, Nick van der Meer en Jasper Haest zich keurig standhouden. Voor Tijmen Eising ging het tempo te hard, de Emmenaar  die terug komt van een blessureperiode moest de koers verlaten.

Podium in zicht

Als Continentale ploeg zich zo mengen in de strijd, is knap. Wanneer er een podium in zicht is, bevestigd dit het niveau van onze renners nogmaals. De kopgroep van Bart brak nogmaals.

Met nog maar één ronde te gaan, waren er twee renners weggereden die gingen strijden voor de overwinning. Bart mocht probeerden het brons binnen te halen.

Uiteindelijk komt Bart op de laatste beklimming naar de finish toe net te kort voor het podium, maar bemachtigd een prachtige 4e plaats en wordt tevens beste Continentale renner van Nederland.

Podium NK Profs

  1. Pascal Eenkhoorn (Jumbo Visma)
  2. Daan Hoole (Trek Segafredo)
  3. Taco van der Hoorn (Intermache Wanty)

Overige uitslagen VWCT

  • 15e Peter Schulting
  • 23e Timo de Jong
  • 33e Daan van Sintmaartensdijk
  • 43e Jasper Haest
  • 49e Coen Vermeltfoort
  • 50e Nils Wolffenbuttel
  • 55e Nick van der Meer

4e op het NK Profs