Missie witte sprint trui

Tijdens de laatste etappe van de Baloise Belgium Tour ging het VolkerWessels Cycling Team met een missie van start, de witte (tussen) sprint trui van de Super-8. Een duel tussen de leider in het klassement Dries de Bondt (Alpacin-Fenix) en Daan van Sintmaartensdijk.

Het VWCT ging met 6 renners van start in plaats van 7. Na een sterke eerste en tweede etappe, kwam Nick van der Meer ‘gisteren’ in de 3 etappe niet aan de finish. De etappe ‘Durbuy’ was een grote slijtage slag door de combinatie van de heuvels en gigantisch hoge temperaturen.

De mannen van ploegleiders Dries Klein en Tim Lacroix lieten zich nadrukkelijk zien in deze laatste etappe van de Baloise Belgium Tour, waarin het tempo erg hoog bleef.

Koers in een Koers

Het ging niet alleen voor de dagzege, maar dus ook voor de witte Super-8 sprint trui. De blauw-zwarte trein behield de controle van het peloton onderweg naar de drie verschillende tussensprinten.

De eerste sprint werd gewonnen voor Daan voor De Bondt en ploeggenoot Coen Vermeltfoort. Hierdoor werd het gat in het Super-8 klassement verkleind tot 8 punten.

Na de eerste van de 3 sprints, reed er een kopgroep weg waarbij Timo de Jong de vlucht controleerde. Wederom reed de blauw-zwarte VWCT trein het gat dicht tot op één vluchter na. In deze tweede sprint won Daan nogmaals de sprint maar was het weer Dries de Bondt die in zijn wiel finishte. Coen probeerde nog wat punten weg te snoepen, maar het verschil bedroeg na deze 2e sprint, nog maar 6 punten.

Na deze tweede sprint, reed erop nieuw een kopgroep weg met daarbij wederom Timo de Jong. Uiteindelijk moest Timo de Jong zich laten uitzakken, om de 5 vluchters terug te grijpen. Zak Coleman had zijn werk op 50 kilometer van het einde gedaan en moest het peloton laten gaan.

Na een hele sterke wedstrijd kwam de VWCT trein zo’n 10 seconden te kort om de 5 vluchters in de kraag te vatten, en was de laatste kans voor Daan weg. Hij moest genoegen nemen met een tweede plaats in het eindklassement van de witte tussensprint trui en met een sportief gebaar feliciteerde Daan de winnaar Dries de Bondt al tijdens de wedstrijd.

Massasprint

Na een spectaculaire ‘gouden kilometer’ draaide de laatste etappe uit op een massasprint waarin Fabio Jacobsen (Quick-Step Alphafynil) de snelste sprinter was en won.

Podium:

  1. Fabio Jacobsen (Quick-Step Alphafynil)
  2. Jasper Philipsen (Alpacin – Fenix)
  3. Gerben Thijssen (Intermache Wanty Gobert)

Overige uitslagen VWCT

nog niet bekend