Arno Wallaard Memorial

De Arno Wallaard Memorial van 2023 volgde hetzelfde parcours als het voorgaande jaar, met een route van 185 kilometer in en rond Meerkerk en de Lekdijk.

De ploeg van het VolkerWessels Cycling Team bestond uit 7 renners:
– Timo de Jong
– Max Kroonen
– Coen Vermeltfoort
– Jente Klaver
– Bert-Jan Lindeman
– Rindert Buiter
– Jord Baak

Een kopgroep van twintig renners, met onder andere Coen Vermeltfoort, Timo de Jong en Max Kroonen van het VolkerWessels Cycling Team, wist zich los te maken van het peloton. Naarmate de wedstrijd vorderde, wisten nog drie renners zich bij de kopgroep aan te sluiten. Met deze groep van 23 renners begonnen ze aan de laatste zes rondes van ruim zes kilometer. In de tweede ronde ging de Deen Rasmus Bøgh Wallin in de aanval en begon aan een solo, waarbij hij meer dan twintig seconden voorsprong opbouwde. Het peloton, geleid door het VolkerWessels Cycling Team, zette de achtervolging in.

Bij de start van de laatste ronde had Wallin nog steeds een voorsprong van twintig seconden en hij wist deze voorsprong vast te houden tot aan de finish. Coen Vermeltfoort (VWCT) won de sprint om de tweede plaats, terwijl Mārtiņš Pluto beslag legde op de derde plek.

Resultaat:
2. Coen Vermeltfoort
18. Timo de Jong
22. Max Kroonen
29. Jente Klaver
– . Bert-Jan Lindeman
-. Rindert Buiter
-. Jord Baak