Coen Vermeltfoort wint Ronde van Overijssel

Coen Vermeltfoort wint de 68ste Ronde van Overijssel 2022! De ploeg van ploegleider Rik Reinerink deed ijzersterk werk om Vermeltfoort in een zogenoemde zetel naar de finish te krijgen. Met succes, want ‘Overijssels Mooiste’ mag op het palmares bij geschreven worden.

Daarnaast werd er ook in Zeeland een koers gewonnen. Jord Baak won de 3e etappe van de H4A Beloftenweekend terwijl Roel van Sintmaartensdijk het eindklassement won! Lees het hier

Zomerse omstandigheden

Om klokslag 12 uur vertrok het peloton vanuit Parkgebouw te Rijssen voor een wedstrijd van 200 kilometer. Een zomers zonnetje, weinig wind en een fijne temperatuur, misschien wel iets te mooie omstandigheden voor een klassieker.

De wedstrijd kwam langzaam opgang waarin het VWCT voorin het peloton vertegenwoordigd was. Toch kreeg het peloton een regenbui op zich. Boven op de Kuiperberg in Ootmarsum kwam er een kort en pittig buitje over het peloton heen. Genoeg voor hectiek want er ontstond een valpartij, gelukkig zonder de blauw-zwarte VolkerWessels mannen.

Holterberg opent de finale

Traditiegetrouw begon de finale vanaf de Holterberg te ontstaan. Na de Sallandse Heuvelrug ging het peloton op weg naar Markelo, hier is het draaien-en-keren in een heuvelachtige zone. Door verschillende aanvallen en een aantrekkende wind brak het  peloton in stukken uiteen.

Aangekomen bij de Apenberg, dat vlak voor de plaatselijke rondes ligt, was het peloton gebroken met alle VWCT renners in het eerste deel.

Controleren

Het VolkerWessels Cycling Team behield de controle gedurende de wedstrijd maar op de plaatselijke rondes werd de kaart Vermeltfoort echt getrokken. Aanvallen werden dichtgereden en een massasprint van een uitgedunde groep was in de maak.

Op een nieuwe finish locatie net buiten Rijssen, liep de weg omhoog. Vanuit positie 6 á 8 begon Coen zijn sprint voor de zege in ‘Overijssels Mooiste’. Het leek nog erg spannend te gaan worden want Cameron Scott kwam sterk opzetten.

De timing was perfect en Coen Vermeltfoort won voor het eerst in zijn carrière de Ronde van Overijssel na een zeer sterke teamprestatie!

Daarnaast behoudt Maikel Zijlaard de leiding in het algemeen klassement van de Holland Cup.

Podium:

  1. Coen Vermeltfoort
  2. Cameron Scott (ARA Pro Racing Sunshine Coast)
  3. Joren Bloem (Abloc)

“Deze mistte inderdaad nog”

“Waar zijn ze!?” riep Vermeltfoort nadat hij de bevestiging had gekregen dat hij had gewonnen. Coen wou niets liever dan zijn ploegmaten bedanken voor het harde werk en het vieren van de overwinning.

“Deze mistte inderdaad nog en misschien is het dan wel het mooiste om hem te pakken als je voor een ploeg als VolkerWessels rijdt. Rijssen is het kloppend hart van VolkerWessels, hoe mooi is het dan om hier te kunnen winnen.”

“Op een gegeven moment had ik door dat het wel erg slopend was. Toen op die rondjes hier, dan wordt het erg lastig en raak je de controle kwijt. Toen liet ik de ploeg rijden ondanks dat ze al veel hadden gegeven. Gelukkig valt alles op zijn plek vandaag.”

Overige uitslagen VWCT

  • 49e Maikel Zijlaard
  • 56e Max Kroonen
  • 59e Nils Wolffenbuttel
  • 63e Timo de Jong
  • 64e Nick van der Meer
  • DNF Bert-Jan Lindeman