De Baloise Belgium Tour van start

De Baloise Belgium Tour is van start gegaan. In de eerste etappe van ruim 170 kilometer van Merelbeke naar Maarkedal, maakte een kopgroep van 5 renners de wedstrijd voor ruim 100 kilometer. De Ronde van België duurt tot en met zondag.

VWCT in de vlucht van de dag

Nick van der Meer vertegenwoordigde de blauw-zwarte VolkerWessels kleuren in de kopgroep van de eerste etappe. De voorsprong van de 5 koplopers liep uit naar ruim 3 minuten, maar in het peloton bleef de controle van ondermeer WorldTour ploegen Quick-Step Alpha Vinyl en Trek-Segafredo.

Heuvelachtige finale

Op de plaatselijke rondes moest er een lastige parcours overwonnen worden. In deze hectiek kwamen helaas Timo de Jong en Daan van Sintmaartensdijk ten val maar beide konden ze hun weg vervolgen.

Vanuit het peloton werd de finale vroeg ingezet, met een aanval van een drietal renners. Op 70 kilometer van het einde, sprongen Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Quinten Hermans (Intermache) en Mauro Smidt (Quick-Step Alpha Vinyl) naar de kopgroep van Nick.

Op 67 kilometer van het einde, kwamen de drie aansluiten en vloog het tempo gelijk omhoog. De eerst volgende beklimming was teveel voor de 5 vroege vluchters, en bleven de 3 nieuwe aanvallers vooruit. Ook Nick moest op 63 km van de finish lossen.

Zwaar uitgedund

Door de valpartij en in combinatie met de smalle wegen, bleef er een uitgedund peloton over. Aangezien Nick terugzakte vanuit de kopgroep, zat alleen hij in de groep van circa 40 renners. De rest van het VWCT zat in de groepen daarachter. Het tempo bleef hoog en hierdoor moest Nick zijn inspanningen bekopen, hij viel terug in ‘peloton’ 2 met daarbij Timo de Jong.

Op ruim 40 kilometer van het einde, maakten peloton 1 en 2 opnieuw de aansluiting waardoor Timo de Jong terug in de kop van de koers zat. Met de laatste beklimmingen te gaan, bleef er een ‘elite’ groep over van 20 renners. Timo de Jong kon helaas niet mee en kwam als 49e over de finish op net geen 2 minuten van de oud wereldkampioen Pedersen.

Podium:

  1. Mads Pedersen (Trek- Segafredo)
  2. Tim Wellens (Lotto-Soudal)
  3. Jasper Philipsen (Alpacin-Fenix)

Uitslagen VWCT

  • 92e Jasper Haest
  • 98e Zak Coleman
  • 125e Nick van der Meer
  • 140e Coen Vermeltfoort
  • 141e Daan van Sintmaartensdijk
  • 142e Tijmen Eising