De groene trui en een 3e plek in de Ronde van Roemenië!

Na de Tour of Slowakije stonden onze mannen afgelopen dagen aan de start in de Tour of Roemenië!

Sam liet zien in goede vorm te zijn en zat vanaf de eerste etappe mee in de kopgroep. Daarmee wist hij de groene tussensprint trui te winnen. Ook in de dagen daarna wist hij in de juiste kopgroepen te zitten en pakte daardoor genoeg punten mee om de groene trui veilig te stellen! In de laatste etappe wist Finn te sprinten naar een 3e plek.

Etappe 1

De groene 𝘁𝘂𝘀𝘀𝗲𝗻𝘀𝗽𝗿𝗶𝗻𝘁 𝘁𝗿𝘂𝗶 voor Sam na de eerste etappe! 🙌🏼✅🚀

Race insights van Sam Gademan :

“Gisteren was de eerste etappe van de Sibiu Tour in Roemenië. Vanuit het vertrek was de eerste aanval de goede aanval voor de vroege vlucht en ik zat vooruit met vier andere. Het binnenhalen van de punten voor de tussensprint trui was gelukt dus mijn dag was geslaagd! Ik werd als laatste van de kopgroep ingerekend net voor de slotklim van 15km lang. Vanaf toen was het de beurt aan mijn ploegmaten. Jago en Jasper rijden een super sterke finale en komen in een achtervolgende groep binnen net buiten de top 20!”

Etappe 2a

Een zware dag in de kopgroep voor Sam en Jasper! 🥵😮‍💨  Jasper was dichtbij de winst in etappe 2a, maar werd in het zicht van de haven ingehaald door het stormende peloton..

🎙️ Race insights van @jasperhaest :

“Vandaag een zware rit met 2 flinke klimmen. Sam en ik waren attent en reden weg, nadat we eerder met 20 man voorrop zaten. Door deze zet kon Sam mooi zijn voorsprong in het tussensprint klassement vergroten. Ik voelde mij ook erg goed en pakte 2x de kom punten bovenop de klim. Uiteindelijk was de tank bij Sam leeg. Met nog 20 km te gaan, sprongen 2 renners uit het peloton over.

Samen met de overgesprongen jongen van Corratec deed ik het meeste werk. Met nog 2/3 km te gaan, staakte de samenwerking en besloot ik alleen te gaan. De jongen van Corratec reed het dicht en met 2 gingen wij verder. Met nog 400 meter konden wij de finish zien. Helaas kwamen de eerste van het peloton er net overheen…

Erg balen, zeker nu ik na het NK er wéér net naast grijp… Voel me goed en hopen dat we de komende dagen met de ploeg wel een keer raak schieten!!”

Etappe 2a

Na een etappe over 103 km moesten de renners dezelfde avond nog een proloog afleggen over 3,2 km. Een technische parcours met veel bochten door het centrum van Sibiu 🇷🇴🚀👊🏼

Hier wist Jasper een 17e plaats en Finn een 18e plaats te behalen!

Etappe 3

Weer een zware en warme etappe over 207 km 🥵😮‍💨
Waarbij Jasper net achter de eerste groep weet te finishen! Dit levert hem een 24e plek op 🚀

🎙️ Race insights van @jasperhaest :

“Vandaag toch wel de zwaarste dag van de Sibiu Tour. 210 kilometer met een klim van 28 km en 1500 hoogtemeters aan het einde. Het begin was erg snel en uiteindelijk waren we als ploeg goed vertegenwoordigd met wederom Sam in de breakaway, die zo de punten trui veilig stelt!!

Hierna werd er gecontroleerd en reden we in een strak tempo naar de finale klim. Bij de finale klim werd de gaskraam gelijk opengedraaid en bleef er nog een select groepje over. Ik voelde mij wederom erg goed en kon lang mee!!

Uiteindelijk was een paar kilometer voor de finish de tank leeg en reed ik alleen en later met een jonge van TdT door tot de finish. Kunnen als ploeg zeker terugkijken op een wederom geslaagde dag en zijn klaar voor de laatste dag morgen!!”

Etappe 4

Finn sprint naar een 3e plek en de groene 𝘁𝘂𝘀𝘀𝗲𝗻𝘀𝗽𝗿𝗶𝗻𝘁 𝘁𝗿𝘂𝗶 mag met Sam de vlam mee naar huis 🔥🤪🚀

Race insights van @samgademan_ over de laatste etappe :

🥵 “Het was een late start vandaag en op het warmste moment van de dag. Het eerste koersuur werd afgewerkt met 51 km/h gemiddeld snelheid met een temperatuur van 38°C.

😮‍💨 Het was vandaag niet gelukt om als team me te zitten in de vlucht dus reden we de finale voor Finn. Finn rijdt een super sterke sprint en wordt uiteindelijk derde in de etappe!

🤩 Mijn trui was al veilig gesteld dus Finn en ik komen samen naar het podium te voor de huldiging. We kunnen terugkijken op een geslaagde week!”