De tweede bronse NK medaille voor Elmar in een week tijd!

De tweede bronse NK medaille voor Elmar in een week tijd! Na hij afgelopen woensdag een knappe 3e plek op de tijdrit bij de onder 23 catogorie wist te behalen. Wist hij zondag ook op de weg wedstrijd na 139 km koers naar een 3e plek te sprinten.

🎙️ Race insights van ploegleider Marco :

“Na een mooie 3e plaats van Elmar op het NK tijdrijden afgelopen woensdag, richtten wij ons vanaf donderdag op het NK U23 op de weg. Wij hadden een duidelijk plan gemaakt met elkaar hoe we het graag zouden willen aanpakken. De start was al vroeg om 8.30 uur. De renners moesten 5 keer de Postbank over en 7 keer de plaatselijke rondjes rijden, een totale afstand van 139 KM.

We stonden met 4 man aan de start van de U23 koers. In de eerste uren op de Postbank waren er enkele ontsnappingen, maar niemand kreeg echt de ruimte. Tijdens de plaatselijke rondjes van 7 kilometer begonnen we met een compleet peloton. Het parcours was selectief genoeg om het peloton uit elkaar te rijden. Met nog 35 kilometer te gaan reed er een groep van 30 man weg, en onze jongens waren scherp en zaten bij de koplopers. De kopgroep kreeg al gauw de ruimte van het peloton en behaalde een maximale voorsprong van 55 seconden.

In de laatste omloop reed Rindert nog met Artz en een andere renner weg uit het peloton en gingen zo de laatste ronde in. Maar op 7 kilometer voor de finish werden ze teruggepakt. Er waren nog 26 man over in de kopgroep. Deze mannen gingen uitmaken wie de trui een jaar mag dragen. In de laatste bocht ging Elmar als tweede door en Thom als derde, om een klein gaatje te laten vallen. Echter, De Grosso was de snelste en op 300 meter kwam Bronswijk nog over Elmar heen.

Als ploegleider van de belofte ben ik trots op de mannen. Ze hebben de hele koers scherp gereden en als ploeg collectief een sterke prestatie neergezet.”

Uitslag:
3e Elmar Abma
14e Thom van Herwaarden
17e Jente Klaver
26e Rindert Buiter