De ZLM Tour, de grootste meerdaagse koers van Nederland!

De ZLM Tour, de grootste meerdaagse koers van Nederland! Tijdens deze 2.1 koers rijden onze renners tussen de grote World Tour en Pro Teams.

De eerste etappe was een individuele tijdrit waar Timo een 21e plek behaalde! ๐Ÿš€๐Ÿ‘Š๐Ÿผ๐Ÿคฉ

“Het was een tijdrit met veel bochten en best wel wat wind. Vooral het laatste stuk was lastig, met wind tegen de dijk omhoog. Tevreden met me tijdrit op naar de komende dagen!”

Etappe 2
Een aanvallende etappe vanuit ons team en daarmee wist Elmar de meest strijdlustige renner van de dag te worden! Ook wist hij de groene tussensprint trui te veroveren & ๐—ง๐—ถ๐—บ๐—ผ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐—น๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐Ÿณ๐—ฒ plek in de eindsprint.

๐ŸŽ™๏ธ Race insights van Elmar Abma :

โ˜๐Ÿผ โ€œIk zat in de kopgroep en kon op die manier mee doen om het tussensprint klassement. De andere renners zaten tijdens de koers goed van voren in het peloton en richting de finale sprong Max met twee andere renners over naar de kopgroep waar ik in zat.

We zijn goed gaan draaien en konden tot 3km voor de finish uit de greep van het peloton blijven. Richting de sprint hebben we Timo goed gepositioneerd en kon hij knap 7e worden in de daguitslag! Tijdens de etappe heb ik genoeg punten bij elkaar gesprokkeld om morgen in de tussensprint trui te mogen starten, dus een mooi begin voor ons van de ZLM tour. Op naar de volgende dagenโ€

Etappe 3
In de 3e etappe verloor Elmar de groene tussensprint trui doordat er een kopgroep van 3 renners vooruit waren, die alle punten weg pakte. Deze 3 renners bleven het peloton nipt voor en in het peloton erachter sprintte Timo naar een 12e plek waardoor hij 15e werd!

Etappe 4
Elmar terug in de donker groene trui van het tussensprint klassement en een 18e plek in de etappe. ๐Ÿ‘Š๐Ÿผ๐Ÿ’ฅ

๐ŸŽ™๏ธ Race insights van @elmar_abma :

โ€œVandaag konden we weer spelen met de wind en dat ging de eerste keer dat het brak heel goed met de ploeg en de tweede keer over de Oesterdam reden we met een waaier weg waar Timo en ik bij zaten. De samenwerking was hier niet goed en er werd veel aangevallen. Na een tijdje onrust in de kopgroep reden we met 9 man weg. Daar was de samenwerking ook niet perfect, maar het ging wel hard.

Helaas werden we nog terug gepakt diep in de finale en ik probeerde goed van voren over de finish te komen. Tijdens de etappe kon ik ook nog punten sprokkelen voor het tussensprintklassement en daarom mag ik morgen weer in de donkergroene trui starten.

Helaas zijn we ook drie mannen kwijtgeraakt, Bert Jan heeft koorts en Nick en Thom zijn helaas niet gefinisht.”

Etappe 5
In de laatste etappe wist Elmar de groene trui definitief veilig te stellen. Een etappe waar veel gebeurde.

Race insights van Timo de Jong:

“De laatste dag was een snelle dag. Veel wind en waaiers, de eerste keer zaten we goed met 3 renners mee in de eerste waaier. Helaas zat Elmar achter een val een stuk verder. Daarna ging het nog een keer op de kant en zat ik mee. Helaas kwam het peloton terug op het einde. Spijtig genoeg had ik zelf materiaal pech in de laatste 6 km en kon ik een goed klassement vergeten.. Gelukkig wint Elmar wel het tussensprint klassement!”