Dubbele zege in het beloftenweekend

Een dubbele zege in het beloftenweekend voor het VolkerWessels Cycling team. 3 etappes werden tussen vrijdag 6 en zaterdag 7 mei verreden. Twee etappes en een tijdrit waaruit het klassement van de H4A Beloftenweekend gemaakt werd.

Het VWCT reed als combinatieteam met de TWC de Kempen in de U23 Road Series.

Wat een (zater)dag was het voor het VWCT, nadat een paar uur eerder de Ronde van Overijssel werd gewonnen door Coen Vermeltfoort. Lees het koersverslag hier

Etappe 1

Om 17:00 uur vertrok het peloton voor de eerste van 3 etappes. In de eerste etappe gebeurde niet heel veel qua tijdsverschillen. In een massasprint zaten Jente Klaver, Roel van Sintmaartensdijk en Jord Baak allen in het peloton.

Met iedereen in dezelfde tijd, bood het perspectief voor de komende etappes.

Etappe 2

In de tweede etappe stond een tijdrit op het programma. Roel van Sintmaartensdijk probeerde een gooi te doen naar dagwinst. De hardrijder uit Zuidland kwam dicht in de buurt van de overwinning, heel erg dicht zelfs.

Slechts 7 tiende van een seconde kwam Roel te kort voor winst! Wel bood het veel mogelijkheden in de middag etappe.

Etappe 3

Een soort mini Omloop van de Braakman welke Roel van Sintmaartensdijk de afgelopen 2 edities wist te winnen. Ook dit jaar deed het VWCT een gooi naar wist.

Via een late uitval probeerde Roel van Sintmaartensdijk een sprint van het peloton te ontlopen. Op 500 meter van de finish werd de kopgroep van 5 opgeslokt en werd het alsnog een sprint.

Jord Baak zat perfect gepositioneerd en kon met snelheid aangaan. Met overmacht trok de 21-jarige renner uit Dronten aan het langste eind en won de derde etappe van de H4A Beloftenweekend.

Eindklassement voor Roel

Naast de ritwinst van Jord, maakt Roel van Sintmaartensdijk het helemaal compleet door het winnen van het eindklassement.