Elmar Abma wint de eerste etappe van Olympia’s Tour

Ook dit jaar doen de heren van het VolkerWessels Cycling Team mee aan de Olympia’s Tour, De eerste meerdaagse wedstrijd van het seizoen.

Opstelling
Elmar Abma
Timo de Jong
Max Kroonen
Bert-Jan Lindeman
Niek Hoornsman
Coen Vermeltfoort

De etappes:

Etappe 1 | 20-3: Medemblik – Medemblik – 145 km
Etappe 2 | 21-3: Noorderrondrit Baflo – Baflo – 144 km
Etappe 3 | 22-3: Assen – Roden – 140 km
Etappe 4 | 23-3: Gieten – Ruurlo – 168.3 km
Etappe 5 | 24-3: Neede-Tiel – 161 km

Etappe 1

Elmar Abma, naar afloop van etappe 1:
“Het was een dag vol actie in het hectische peloton. Na de hele dag met de ploeg mee te springen, leek het uit te draaien op een massasprint en gingen we voor Coen om de drie koplopers terug te halen.

Richting het eind van de wedstrijd nam ik een goede bocht aan kop van het peloton en kreeg ik plotseling een opening. Vanuit die positie ben ik overgestoken naar de kopgroep. Daar heb ik even kunnen herstellen in het wiel en een plan bedacht voor het moment waarop ze zouden twijfelen, om dan direct aan te vallen. En dat verliep perfect. Ik ben ontzettend blij dat ik nog eens met mijn armen in de lucht over de finishlijn mocht komen.

Nog vier dagen Olympia’s Tour, maar helaas zonder Niek, hij maakte een harde val. Hopelijk hersteld Niek snel!”

Allard Engels, Ploegleider:
“Teamprestatie en individuele klasse brengen succes!

Het was een hectische koers met veel valpartijen. Hoewel het Olympia’s Tour is, hoopten we dat dit jaar een uitzondering zou zijn. Helaas was dat niet het geval, er waren wat schermutselingen totdat in de finale 3 renners wegreden.

Max, Bert-Jan en Elmar probeerden het gat naar de 33 koplopers dicht te rijden met Timo en Coen daarachter. Op ongeveer 1,5 km voor de finish ging Elmar zo hard door de bocht dat hij en een gaatje pakt, naar de 3 ontsnapte renners toerijdt en erop en erover gaat en fantastisch wint.

De feestvreugde werd helaas overschaduwd door de harde val van Niek Hoornsman, die voor onderzoek naar het ziekenhuis is gegaan. Op dit moment weten we nog niet hoe het met hem gaat. Vandaag zagen we weer twee uitersten van topsport.”

Resultaat
1. Elmar Abma
26. Timo de Jong
35. Coen Vermeltfoort
52. Max Kroonen
69. Bert-Jan Lindeman
-. Niek Hoornsman