Etappe winst Vermeltfoort

Etappe winst voor Coen Vermeltfoort in Tour de Loir et Cher. Het VWCT is sterk bezig in Frankrijk. Nadat Lemmen zich de afgelopen dagen al van voren liet zien, was Vermeltfoort vandaag afgetekend de snelste in de massasprint.

Naast de tweede plaats die vandaag door Zijlaard gehaald werd in de Arno Wallaard Memorial, is het VWCT op twee fronten sterk.

Lange etappe(s)

Net zoals vrijdag was de etappe vandaag weer over de 200 kilometer heen. Vrijdag bedroeg de totaal afstand ruim 215 kilometer met daarin stukken onverhard, zaterdag ging de etappe van Lamotte naar Beuvron over 205 kilometer die werd afgewerkt in gemiddeld 43 kilometer per uur.

Massasprint

Uiteindelijk draaide het uit op een massasprint waarin het VWCT Coen keurig ondersteunde richting de laatste kilometer. Met een geweldige krachtsinspanning won Vermeltfoort afgetekend de 4e etappe van Tour du Loir et Cher.

Algemeen klassement

In het algemeen klassement staat het VWCT er ook sterk voor! Coen staat met nog maar 1 wedstrijd te gaan tweede op 22 seconden en Bart Lemmen staat op plek 5 op 29 seconden van de gele trui drager.

Coen is tevens leider in het groene sprint klassement maar heeft slechts een voorsprong van 2 punten. Lemmen staat 2e in het bergklassement en moet morgen proberen een achterstand van 5 punten goed te maken

“Team prestatie!”

“Vandaag ging alles volgens plan. In een hectische finale was het super belangrijk om de hele finale vooraan te zitten en daar hebben ze mij perfect in bijgestaan. Daarna hebben Bart en Timo een goeie leadout gedaan waardoor ik het kon afmaken.” sprak de winnaar van etappe 4.

Podium:

  1. Coen Vermeltfoort
  2. Daniel Babor (Elkov – Kasper)
  3. Dominik Neuman (Elkov – Kasper)

Overige uitslagen VWCT 

  • 21e Timo de Jong
  • 33e Bart Lemmen
  • 49e Max Kroonen
  • 68e Jasper Haest
  • 105e Zak Coleman

Etappe 5: Blois

Morgen staat de laatste etappe op het programma van Tour de Loir et Cher. Een etappe op een plaatselijke omloop rond de stad Blois.

De start word gegeven om 14:45 uur en gaat over een afstand van slechts 97,5 kilometer. Met de afgelopen dagen in de benen en elke ronde een venijnig klimmetje zal het afzien worden voor de mannen.