Een 7e plek voor Margot en 20e voor Jago op het Belgisch Kampioenschap

Het Belgisch kampioenschap was dit jaar in Zottegem. Na een slopende koers wist Margot 7e te worden! Maar ook een zeer mooi resultaat en prestatie van Jago die 20e wist te worden.

🎙️ Race insights van Margot :

“In het eerste deel zaten we met 4 goed attent voorin. Op de Langedries klim zorgde Lotte voor de eerste schifting en zaten we met Valerie, Marieke en ik mee. Even later kwam Valerie helaas ten val op de paddestraat waardoor ik alleen kwam te zitten in groepje van 10. Op 1e keer Lippenhovestraat draaide ik bij eerste 5 op en kwamen Lotte en Fleur van achter met heel veel snelheid voorbij wat ervoor zorgde dat de groep uit elkaar spatte.

Het was blijven vechten om terug te geraken, maar de koers was net een ronde te kort om uiteindelijk voor het podium te kunnen strijden. We kunnen alleen maar met heel veel bewondering kijken naar Lotte die oppermachtig was en verdiend kampioen werd. We waren best wel teleurgesteld omdat we voelden dat er veel meer in zat. Hopelijk kan Valerie goed herstellen en we nemen alvast het goeie gevoel mee naar komende koersen!”

Bij de mannen bestond de koers uit 222km met 7 kasseistroken en 10 hellingen in de Vlaamse Ardennen.

🎙️ Race insights van ploegleider Wim :

Na 10km was de eerste aanval van 10 renners, zij kregen een max voorsprong van 7 minuten. Op 25km van finish blijven nog enkel Quinten Hermans en Campenaerts vooraan met 1 minuut op peloton van circa 70 man waar Jago goed stand houdt.

Het duo wordt op 7km van meet gegrepen en uiteindelijk gaan ze met 35 renners de laatste km in. Jago wordt mooi 20ste na lastige koers waar deur achteraan voortdurend openstond. De top 20 bestaat uit heel wat toppers en hij staat er mooi tussen!”