Houtse Linies voor Daan

De Omloop van de Houtse Linies is gewonnen door Daan van Sintmaartensdijk, het zilver was voor Timo de Jong. Een omloop met daarbij elke keer een lastige kasseienstrook. Niet zo veel als in de Antwerp Epic Port, maar uiteindelijk zwaar genoeg om een schifting in het peloton te krijgen.

Attractief koersen

Het VWCT kreeg van ploegleider Marco Riemen de opdracht om attractief te koersen. Mee zitten met alle vluchten om zo niet achter de feiten aan te rijden. Doordat het tijdens de wedstrijd windstil was, kon er wel eens een kopgroep gaan strijden voor de overwinning.

Dit werd met succes volbracht en de blauw-zwarte kleuren van VolkerWessels zaten in elke kopgroep vertegenwoordigd. Richting de finale kreeg Timo de Jong te maken met een lekke band, maar kon na een wielwissel weer terugkeren in het peloton.

Tempo hooghouden

In de laatste twee omlopen, hielden de VWCT renners het tempo hoog. De snelle benen van Daan van Sintmaartensdijk zouden uitgespeeld worden. Een sterke ploeg met Bart Lemmen, Nils Wolffenbuttel, Jente Klaver, Nick van der Meer en Timo de Jong hielden de groep compleet en controleerde zo de finale.

Afgetekend de snelste

Met een lead-out van Bart Lemmen, werd Daan van Sintmaartensdijk op gang getrokken. Vanuit de laatste bocht kwam Daan uit vierde positie op gang en was afgetekend de snelste in de 34ste Omloop van de Houtse Linies. Daarachter pakt Timo de Jong knap een 2e plaats.

Podium:

  1. Daan van Sintmaartensdijk
  2. Timo de Jong
  3. Jos Koop (TWC de Kempen)

“De mannen hebben superwerk verricht”

“Dit is een mooie overwinning. Het was een bochtig rondje en er stond helaas te weinig wind om het echt uit elkaar te trekken. We hebben de koers met al dat geslinger eigenlijk wel onder controle gehad en vervolgens in de laatste twee rondes het initiatief genomen en alles op een sprint te zetten. De anderen mannen hebben superwerk geleverd.”

“We kwamen met Bart Lemmen als eerste goed door de laatste bocht, Jos Koop en nog iemand kwamen onder mij door, waarna ik als vierde na de bocht twee ‘trappen’ liet lopen om een gaatje te creëren en vervolgens in de slipstream zo snel mogelijk naar de lijn te rijden.” Verteld Daan van Sintmaartensdijk in gesprek met CyclingOnline.nl

“De ploeg heeft uitstekend werk geleverd”

“Het was windstil, dus hadden we met elkaar afgesproken om met alle vluchten mee te zitten, alert te koersen. Dat hebben we de hele koers goed gedaan. Er waren soms wel ontsnappingen van een minuutje, maar daar zaten we goed bij. We hebben voor de finale met elkaar afgesproken, als alles bij elkaar zou blijven, de kaart van Daan zouden trekken. We hebben in de laatste twee omlopen het tempo dan ook hooggehouden. De ploeg heeft met elkaar uitstekend werk geleverd en Daan aan de overwinning geholpen’’, loofde ploegleider Marco Riemen de teamspirit bij CyclingOnline.nl

Overige uitslagen VWCT:

  • 29e Nick van der Meer
  • 43e Jente Klaver
  • 48e Bart Lemmen
  • 61e Nils Wolffenbuttel