Max Kroonen wint Omloop van de Braakman

De eerste wedstrijd van de Nederlandse Topcompetitie, de Omloop van de Braakman, vond plaats op 8 april. De route omvatte bekende sleutelmomenten zoals de Boekhouteweg, de Timmermansweg en de Smokkelweg die meerdere keren werden aangedaan.

In de eerste ronde van 46 kilometer was er al meteen een sterke kopgroep ontstaan van acht renners met onder andere Max Kroonen en Jarno Mobach (VWCT).

De kopgroep leek een paar uur vooruit te kunnen rijden als de vlucht van de dag, maar al binnen het uur hadden ze een voorsprong van twee minuten op het peloton. Met een groot deel van de continentale teams vertegenwoordigd in de kopgroep, leek het halverwege de koers waarschijnlijk dat een van deze acht renners met de zege naar huis zou gaan.

In de laatste rondes viel de samenwerking tussen de acht weg en kon het peloton snel inlopen op de kopgroep. Na enkele aanvallen bleven er nog vier renners over, namelijk Rasenberg (ABLOC), Kroonen (VWCT), Dissel (BEAT) en Ottema (Allinq). Het uit elkaar gescheurde peloton herstelde zich echter snel en uiteindelijk wisten nog vier renners, waaronder Tijmen Eising (VolkerWessels), de oversteek te maken.

Uiteindelijk was het Max Kroonen (VWCT) die als een van de oorspronkelijke vluchters de winst naar zich toe trok. Hij was in de sprint de snelste van het groepje.