Max Kroont zich NEDERLANDS KAMPIOEN

Max Kroont zich NEDERLANDS KAMPIOEN! Op vrijdag 24 juni was de 21 jarige renner uit Diepenveen na 126 kilometer, in kletsnatte omstandigheden, de beste belofte renner van Nederland. Het VWCT ging met 5 belofte renners van start op het NK U23 en op het NK profs waren er 9 renners.

De finish was iets anders dan voorgaande jaren en lag dit keer op de tweede helling van de ‘Col du VAM’.

Nat NK

Zoals genoemd werd het NK wielrennen voor beloften in zeer natte weersomstandigheden verreden. De hemelsluizen stonden op verschillende moment volledig open rond de VAM-berg in Wijster. Dat weerhield een kopgroep van 5 er niet van om de aanval te kiezen. Bij deze 5 renners zat Max Kroonen om de kleuren van het VWCT te verdedigen.

Jord Baak en Roel van Sintmaartensdijk kende een mindere dag en reden de wedstrijd over ruim 126 kilometer niet uit.

Sterke finale

Een kopgroep van vijf renners die ging strijden voor de overwinning en dus de Nederlandse titel. In een spannende slotronde kwam Max als tweede boven achter Loe van Belle (Jumbo Visma Development) op de eerste (kasseien) klim van de VAM-berg.

In de afdaling behield Max zijn snelheid optimaal en begon gelijk aan zijn sprint richting de finish. Met een sterk eindschot hield hij zijn medevluchter af en kon zijn armen in de lucht steken. Voor het eerst heeft het VolkerWessels Cycling Team een NEDERLANDS KAMPIOEN binnen het team!

Podium NK u23:

  1. Max Kroonen
  2. Loe van Belle (Jumbo Visma Development)
  3. Mees Hendrikx (Alpacin-Fenix)

Overige uitslagen VWCT:

  • 20e Jente Klaver
  • 74e Youp de Vos

“Kampioen van Nederland, geweldig dit!”

“Als het allemaal goed valt dan is er zoveel mogelijk en vandaag viel het allemaal op z’n plek. We rijden met vijf man weg, ik voelde mij echt goed. De anderen waren naar de kloten en ik kon het maximale er in het laatste klimmetje uithalen en dat bleek genoeg.”

“Het was overigens heel pittig in het begin, het was steeds springen. Toen het op een gegeven moment stil viel konden we met een mooi groepje van vijf wegrijden en dat was voor mij ideaal om in zo’n situatie naar de laatste kilometer te rijden.”

Het gaat super met de ploeg, we zijn super met elkaar bezig en ik ben blij dat ik nu zelf een overwinning heb te pakken en dan nog wel de allermooiste van het jaar’’, genoot Max Kroonen met volle teugen in gesprek met CyclingOnline.nl

“Dit succes heeft alles te maken met teamspirit”

‘’Het is en blijft ongelooflijk. Het gaat maar door. Dit succes is heeft alles te maken met teamspirit. Voor elkaar willen gaan en met elkaar willen winnen. Iedereen krijgt zijn kansen en worden gegrepen. Dit was weer geweldig.” Sprak Allard Engels tegen CyclingOnline.nl