Nederlands Kampioenschap Tijdrijden

Helaas geen uitschieters tijdens het Nederlands Kampioenschap tijdrijden in Emmen. Het VWCT stond met twee beloften en drie elite renners aan de start. Vanuit het dierenpark Wildlands vertrokken de renners voor een tijdrit over 29.4 kilometer.

Beloften ITT

Bij de beloften, renners onder de 23 jaar, stonden Roel van Sintmaartensdijk en Max Kroonen aan het vertrek. Roel liet in zijn voorgaande tijdritten al zien een kanshebber te zijn op het podium.

Om 13:55 uur vertrok Max voor zijn tijdrit in warme zomerse omstandigheden. Na 29.4 kilometer kwam Max met ruim 48 km/h gemiddeld over de finish in een tijd van 36 minuten en 23 seconden wat goed was voor een 20ste tijd.

Roel vertrok iets later, namelijk om 14:07 uur. Onderweg noteerde hij de 9e en 6e tussentijd en kwam uiteindelijk in een tijd van 35 minuten en 6 seconden over de streep in Emmen, een gemiddelde snelheid van ruim 50 km/h. Roel zou uiteindelijk als 7e finishen.

Podium U23

  1. Axel van der Tuuk (Metec – Solarwatt)
  2. Mike Vliek (Allinq)
  3. Enzo Leijnse (Team DSM)

Elite ITT

Er kwamen in de categorie elite/profs voor het VWCT 3 namen aan de start, en ook deze categorie moest 2 rondes rijden in en rond Emmen.

Nils Wolffenbuttel vertrok zijn tijdrit om 17:06 uur. 37 minuten en  57 seconden was goed voor een 38e plaats. Na Wolffenbuttel vertrok Jasper Haest over zijn 29.4 lange tijdrit. Met een gemiddelde snelheid van ruim 48 km/h deed Jasper er 36 minuten en 19 seconden, en finishte uiteindelijk als 31e.

Als laatste kwam Bart Lemmen aan bod. Stipt om 17:51 uur mocht Bart het startpodium verlaten en ging opzoek naar een korte uitslag. Helaas zat het er voor Bart niet meer in dan een 24e plaats in een tijd van 36 minuten en 19 seconden.

Podium elite:

  1. Bauke Mollema (Trek Segafredo)
  2. Tom Dumoulin (Jumbo Visma)
  3. Daan Hoole (Trek Segafredo)

Nederlands Kampioenschap Wielrennen

Vrijdag 24 juni start het VWCT tijdens het NK wielrennen op de VAM-Berg. Volg de Elite’s live op televisie (NOS), of via onze socials.