Overwinning in Omloop der Kempen

Roel van Sintmaartensdijk pakt de overwinning in de Omloop der Kempen 2022. Het gehele VWCT is op dreef, ook in de derde wedstrijd om de Schwalbe Topcompetitie laat de blauw-zwarte formatie zich nadrukkelijk zien. Tot nu toe staat het VolkerWessels Cycling team 3 op 3 na de winst in de Omloop van de Braakman en Ton Dolmans Trofee.

Omloop de Kempen staat gekend om zijn kasseistroken en smalle weggetjes door het Brabantse landschap. Een wedstrijd over in totaal 188 kilometer met start en finish in Veldhoven.

Kopgroep

Bert-Jan Lindeman reed met een sterke kopgroep weg van het peloton. Verschillende kasseistroken kwamen snel achter elkaar in waarbij de voorsprong opliep naar uiteindelijk 50 seconden. De voorsprong schommelende wat in kilometers die volgden.

Met nog 108 kilometer te gaan, werd de kopgroep van 7 teruggepakt door het peloton. Youp de Vos kon na een valpartij gelukkig zonder al te veel schade terugkomen in het peloton.

Nieuwe aanval

Een nieuwe aanval van 5 renners met namens het VWCT Roel van Sintmaartensdijk. De voorsprong liep snel uit naar 1 minuut en 10 seconden en op de lokale rondes zelfs naar 1 minuut en 40 seconden.

Met nog 2 plaatselijke rondes voor de boeg, begon de voorsprong te slinken. Het peloton ging op jacht naar de 5 koplopers wat in een spannende finale resulteerde

Sprint-a-deux

In de absolute slotfase had de kopgroep van 5 nog minder dan 20 seconden voorsprong. Dit was voor Roel het moment om een aanval te plaatsen en kreeg Arne Peters (Allinq) met zich mee. De VWCT renners in het peloton deden er alles aan om de vlucht van Roel te beschermen.

De samenwerking van de 2 vluchters was goed en de voorsprong liep weer uit naar 15 seconden in de laatste 5 kilometer. In een zogenoemde ‘sprint-a-deux’ was Roel van Sintmaartensdijk de snelste en won de 73ste Omloop der Kempen.

Vanuit een perfecte lead-out van Wolffenbuttel, Lindeman, de Vos en Schulting, sprint broer Daan van Sintmaartensdijk naar een derde plaats en Coen Vermeltfoort naar een 4e plaats.

Podium: 

  1. Roel van Sintmaartensdijk
  2. Arne Peters (Allinq)
  3. Daan van Sintmaartensdijk

In het algemeen klassement gaat Roel van Sintmaartensdijk nu (weer) aan de leiding nadat Daan van Sintmaartensdijk, plaats 2, de leiderstrui in de Omloop der Kempen aan had. Op de derde plaats staat ook een VWCT renner, namelijk Bart Lemmen.

Overige uitslagen VWCT

  • 56e Nils Wolffenbuttel
  • 66e Peter Schulting
  • 78e Youp de Vos
  • 81e Bert-Jan Lindeman

“Wij zagen 4 man van VolkerWessels”

“Met goede benen tijdens het in gaan van de laatste ronde plaatse ik een aanval op de viaduct en kreeg ik Arne Peters mee, en door goed samen te werken bleven wij eigenlijk voorop.”

“Toen we in de laatste bocht achterom keken, zagen wij vier man van VolkerWessels en moest Arne volle bak door, zo kon ik in een ‘zetel’ naar de finish.” sprak Roel van Sintmaartensdijk in gesprek met de Schwalbe Topcompetitie