PWZ voor Vermeltfoort

De PWZ is voor Vermeltfoort. De PWZ Zuidenveldtour is een UCI 1.2 wedstrijd die dwars door Zuid-Oost Drenthe gaat. Een parcours waar de wind vrij spel kan hebben er met Drentse kasseien, ofwel ‘kinderkoppies’.

Na een weekend waarbij geen klassiekers op het wedstrijdprogramma stond, waren de renners klaar voor een nieuwe ‘grote’ wedstrijd. Scroll naar beneden voor de ‘aftermovie’.

Langzaam opgang

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Doordat er niet genoeg wind was, bleef het peloton lang gesloten. Uiteindelijk reden er 2 koplopers weg uit het peloton en ze kregen een voorsprong van zo’n 2 minuten.

Daarachter begon richting de kasseien de gang er langzaam in te komen. Stroken van Wezup, Exloo-Buien en Exloo-Valthe deden het peloton in stukken uiteendoen slaan.

Achtervolgen

Het VWCT kwam met weinig kleerscheuren over de kasseistroken. Helaas reed Coen Vermeltfoort tussen de 2e en 3e kasseistrook lek waardoor hij op achtervolgen was aangewezen.

Toch zat het VolkerWessels Cycling Team met Jasper, Jord, Nick en Daan mee in de eerste groep. In de tweede groep zaten Jente en Peter. Even later zou ook Coen de aansluiting maken met de tweede groep.

Jente en Peter namen verantwoordelijkheid en brachten met een sterke inhaalrace Coen Vermeltfoort terug in de eerste groep.

Controle

Het VWCT hield controle en er reed geen groep weg zonder een renner in het blauw-zwart van VolkerWessels. Na de sterke krachtsinspanning om Coen terug in de wedstrijd te krijgen, kwam Jente in de tweede groep terecht en reed de wedstrijd keurig uit.

In verschillende aanvalspogingen, vertrok met nog één plaatselijke ronde van 17 kilometer te gaan, de definitieve groep. Tien renners trokken ten aanval met daarbij Coen en Daan. De VWCT renners daarachter, zaten goed van voren om de vlucht te beschermen.

Sprinten

Ondanks dat het ‘peloton’ nog het gat probeerde te dichten, bleef de kopgroep vooruit. In een aanvallende fase, deed Daan van Sintmaartensdijk een perfecte lead-out en hield de groep bij elkaar.

Met een krachtige sprint, won Coen Vermeltfoort met overmacht de sprint!

Podium

  1. Coen Vermeltfoort 
  2. Tomas Kopecky (ABloc)
  3. Marcus Sander Hansen (Uno-X Dare dev.)

Overige uitslagen VWCT

  • 10e Daan van Sintmaartensdijk
  • 17e Nick van der Meer
  • 24e Jord Baak
  • 30e Jasper Haest
  • 58e Peter Schulting
  • 72e Jente Klaver

“De manier waarop”

“Ik zat even opgesloten in de sprint, maar ik kon er gelukkig uitkomen en de sprint winnen.”

Het is vooral de manier waarop ik vandaag heb gewonnen. De steun die wij aan elkaar hebben, zorgt dat wij kunnen winnen. Vandaag kon ik met hulp van Peter en Jente voorin terugkeren op het juiste moment. Waarbij ik daarna gelijk weer de hulp kreeg van de rest van de ploeg. Vandaag kreeg ik de steun en de volgende wedstrijd is het weer iemand anders.” vertelt de winnaar van de PWZ Zuidenveldtour.

“Geweldige teamprestatie”

“Dit is een voorbeeld van een perfecte teamprestatie. We hadden een plan maar je ziet dat het altijd lastig koersen is omdat de situatie in de koers veel wisselde. Ze kunnen snel elkaar coachen en schakelen tijdens de wedstrijd.”

“Binnen het team is het geen probleem om voor elkaar te werken en dan maakt het niet uit wie er wint. Dat is nu wel echt de kracht van het VWCT.” blikt ploegleider Allard Engels terug.