Tom Veelers uiterst content

Ploegleider Tom Veelers is uiterst content van het optreden in Olympia’s Tour van het VolkerWessels Cycling Team.

In 2006 won Tom Veelers het eindklassement van de oudste rittenkoers van Nederland, nadat hij dat jaar drie etappes op zijn naam wist te schijven. Zestien jaar later nam Veelers plaats achter het stuur als ploegleider en wint met het VWCT een etappe, de witte jongerentrui, het ploegenklassement en het eindklassement met Maikel Zijlaard tijdens de 68ste editie van Olympia’s Tour.

Samen met Tom Veelers keken wij terug op de afgelopen week.

Solide start

“Het was een solide start van het VWCT tijdens de ploegentijdrit. Een tweede plaats gaf ons een goede basis en we konden als ‘underdog’ richting de middag etappe gaan, aangezien wij niet gelijk het heft in handen hoefden te nemen.”

“De eerste etappe was eigenlijk gelijk een ravage. Gelukkig waren onze renners scherp vanaf de start en zaten we met meerdere renners mee in de eerste waaier. Helaas mistte Peter Schulting de eerste waaier en viel Bart Lemmen uit de eerste waaier door een val, maar hierdoor werd de keuze binnen onze ploeg wel wat makkelijker. Qua tactiek konden wij nu 3 renners uitspelen en hadden wij 3 sterke ‘knechten’.”

“Met de opgelopen achterstand in het klassement voor Peter, kreeg hij in etappe twee wel de ruimte om aan te vallen, wat resulteert in een prachtige etappe winst. Een geluk bij een ongeluk.”

De ploeg was erg goed

“Onze ploeg was erg goed. Maikel Zijlaard liet wederom zijn vorm van Dorpenomloop Rucphen zien en kreeg voor het klassement steun van een sterke Roel van Sintmaartensdijk en Bert-Jan Lindeman. Bart, Nick en Peter lieten zien dat ze een waarde waren voor de ploeg en konden de ‘kopmannen’ steun bieden op alle momenten.”

Focus op de key-points

“De koers was moeilijk te controleren vanwege het vele draaien en keren. Het was belangrijk om focus te houden op de ‘key-points’ en daar goed van voren aanwezig te zijn. Vooral in de laatste etappe pakte het VWCT vanaf het begin de koers in eigen handen en hielden ze de controle.”

“Lekke banden en/of pech horen helaas bij het wielrennen, het is altijd vervelend. We hadden liever een één op één duel voor de gele trui gehad, maar dat is koers. Deze editie viel het allemaal voor ons op zijn plek. Iedereen wou voor elkaar werken en we reden sterk als team.”

Speciaal om te kunnen winnen

Voor mij persoonlijk is het erg mooi om de eerste etappe koers van het seizoen te kunnen doen als ‘nieuweling’ binnen het VolkerWessels Cycling Team. Hierdoor creëer je een band met zowel renners en de begeleiding. Dan is het nog specialer om te winnen en dat is een erg mooie bonus.

“We gaan nu als etappe winnaar, als ploeg, winnaar jongerenklassement en natuurlijk het eindklassement de boeken in. Daar is het heel mooi om Olympia’s Tour bij te kunnen zetten.”Tom Veelers uiterst content