Top 10 voor Lemmen in Volta Limburg Classic

Een top 10 voor Lemmen in de Volta Limburg Classic. Vanuit Eijsden werd in winterse omstandigheden de Volta Limburg Classic verreden. Ploegleider Tim Lacroix, afkomstig uit Limburg, kon met zijn parcourskennis een mooi uitgedacht plan voorleggen aan zijn renners.

Lacroix stelde Bart Lemmen, Jasper Haest, Timo de Jong, Bert-Jan Lindeman, Zak Coleman, Roel van Sintmaartensdijk en Nick van der Meer op. Nick werd opgeroepen om de niet fitte Peter Schulting te vervangen.

Vlucht van de dag

Traditie getrouw werd er vanuit het vertrek hard gereden en lag het tempo erg hoog. Verschillende pogingen werden gedaan om weg te komen waarin het VWCT zich lieten zien.

Roel van Sintmaartensdijk koos de juiste aanval. Na ongeveer 10 kilometer vertrok de vlucht van de dag op de Bemeleberg. Het peloton hield de vluchters binnen handbereik en de voorsprong werd nooit meer dan 3 minuten. Ruim 110 kilometer hield Roel stand in de kopgroep, voordat ze weer door het peloton op geslokt werden.

Sneeuw

Nadat de vluchters waren gegrepen, begon de koers opnieuw. Vele aanvallen op de Limburgse klimmetjes deed het peloton scheuren. Ook de winterse omstandigheden maakte het een epische wedstrijd. Sneeuw en harde (koude) wind teisterde de renners gedurende race.

Zak kreeg helaas te maken met materiaalpech waardoor de Brit lang moest achtervolgen. Nick en Jasper probeerden Timo en Bart zo lang mogelijk van voren te houden. Vorige week kende Lindeman een periode van ziekte en hij was op tijd hersteld voor de ‘Volta’. Helaas was het juiste gevoel in benen nog niet aanwezig bij Lindeman.

Bart sterk

Op de klim; Mheerelintje, werd hard doorgetrokken. Lemmen kon net niet mee met de eerste groep en kwam in de tweede groep. De 6 vluchters bleven vooruit en daarachter sprintte Lemmen naar een knappe 9e plaats. Het was voor Bart zijn eerste UCI 1.1 koers in zijn carrière.

Podium:

  1. Arnoud de Lie (Lotto Soudal)
  2. Stefano Oldani (Alpacin Fenix)
  3. Loic Vliegen (Intermache – Wanty – Gobert Materiaux)

Overige VWCT uitslagen.

  • 9e Bart Lemmen

Timo, Roel en Jasper zijn gefinisht rond plaats 30/40. Helaas laat de definitieve uitslag op zich wachten door technische problemen. is de uitslag niet correct en wachten wij op bevestiging

Bert-Jan, Zak en Nick haalden de finish niet. Na een sterke wedstrijd waarin ze uitstekend werk hebben verricht of in de vlucht van de dag zaten.

“Plan gemaakt en goed uitgevoerd”

“We hebben een plan gemaakt en die is goed uitgevoerd! Bovendien is het knap dat Lemmen zich stand houdt in zijn debuut op dit niveau” Vertelt ploegleider Tim Lacroix.

“Iedereen heeft erg goed gereden en goed werk verricht voor het VWCT. Het was een mooie koers en ik keer tevreden terug naar huis.”

Top 10 voor Lemmen in Volta Limburg Classic