Tour de Slowakije

Ons mannenteam stond aan de start in Slowakije. Er stond een sterk renners veld aan de start maar ook onze renners lieten zien wat ze waard waren! 🇸🇰

Zo vertelt ploegleider Wim: “Er heerste een goede samenhang in het team en met een 5de, 7de, 2x 11de, 12de en 13de plaats, 2x in vroege vlucht van 150km + een dag combativité ben ik op dat niveau meer dan tevreden.”

Etappe 1
Een 11e plek voor het team in de openings team tijdrit van Okolo Slovenska.

Etappe 2
Jente in de vroege vlucht & een 5e plek voor Finn!

Race insights van Jente Klaver:
“Na een kleine 40km reed ik met 2 anderen weg. Met zijn drieën hebben we tot ongeveer kilometer 190 voor het peloton gereden met een maximale voorsprong van dik 5 minuten. Onderweg wilde ik voor de bergtrui gaan. Op de eerste klim werd ik in het sprintje 2e, maar op de andere klimmen moest ik mijn meerdere erkennen in de medevluchters.

De laatste 700 meter liep omhoog. Finn werd door de andere jongens goed afgezet. In de sprint wist hij een 5e plaats te bemachtigen!”

Etappe 3
Sam wint de prijs van de strijdlust door ruim 145 km in de vroege vlucht te rijden & een 7e plek voor Timo in de eindsprint!

Race insight van Timo de Jong:

“Sam zat mee in de vroege vlucht en won daarmee de prijs van de strijdlust. Na zo een 145 km vooruit te hebben gereden werd hij op z’n 12 km van de finish teruggepakt. Het was chaotisch sprint, waar positioneren belangrijk was. Dat lukte wel goed waardoor ik naar een 7de plek wist te sprinten.”

Etappe 4
Na een zware 4e etappe sprint Jago naar een 13e plaats!

Race insights van Jago Willems:

“Vandaag was het een lastige etappe met 2800 hoogtemeters. Er was een vroege vlucht, van 4 man, die 10 minuten kreeg. Omwille van de hitte was het best een lastige dag. Op het einde was er een lokale ronde met een heel steile klim erin.

Dankzij de ploeg zit ik perfect geplaatst. We rijden de eerste ronde weg met 20 man, met alle grote namen hier. De tweede keer kon ik nog aanhaken bij de leider van de koers.

De vroege vlucht blijft weg en ik spurt in een groepje voor P8. Ik eindig op P13 waar ik best tevreden mee mag zijn in dit deelnemersveld!”

Etappe 5
In de laatste etappe behaald Jago een 12e plek en wordt hij daarmee 20e in de eindklassement

Race insights van ploegleider Wim Feys:
“Jago Willems behaalt een knappe 12de plek in laatste etappe Tour de Slovakije. In het eindklassement wordt hij 20ste.
De slotrit met 4 beklimmingen boven de 1200m werd gecontroleerd door de renners van Soudal Quickstep.

Op de slotklim explodeerde het dan nog 35 man grote peleton en reden 9 man weg. Jago zat in een achtervolgende groepje en in de spurt voor plaats 10 werd hij 12de. Een sterke prestatie van een conti renner tussen protour en pro conti renners.“