Tour Loir-et-Cher

Afgelopen week reden de mannen van het VolkerWessels Cycling Team Tour Loir-et-Cher.
Een meerdaagse koers die bestond uit 5 etappes.

Etappe 1

Stijn Daemen start met een geweldige prestatie de eerste etappe van de Tour du Loir-et-Cher in. Hij is een van de renners die na 90 kilometer een aanval plaatsen en in een groep van vijf belandt. Hoewel ze goed samenwerken en een strak tempo aanhouden, verliest Stijn in de laatste bocht door een foutje de aansluiting met twee anderen en eindigt hij op een mooie derde plek.

Etappe 2

In de tweede etappe laat Finn laat zijn aanvalslust zien door al vroeg in de etappe met vijf anderen weg te rijden. Op het laatste moment voegen nog zes renners zich bij de kopgroep, waar Finn uiteindelijk naar een knappe zevende plaats sprint.

In het algemeen klassement staan Stijn Daemen vierde, Finn Crockett staat op de zesde plek.

Etappe 3

In de derde etappe rijdt Stijn Daemen mee in een aanval van veertien renners, waarbij later Jago en Jasper aansluiten na een klim. Ondanks enkele aanvallen van Stijn en sterk teamwork, eindigt hij als twaalfde in een sprint van zestien renners. Toch staat Stijn nu tweede in het klassement, slechts één seconde achter en het team is vastberaden om voor de gele trui te vechten in de twee komende etappes.

Etappe 4

Etappe 4 is een een vlakke etappe, waarin het klassement stabiel blijft, met Stijn op de tweede plaats en slechts één seconde achter de leider. Jago en Jasper staan als achtste en negende in het klassement. Het team vertoont een sterke samenhang en ze zijn vastbesloten om in de laatste rit voor de gele trui te gaan.

Etappe 5

Stijn Daemen begint de laatste etappe met één seconde achterstand op de leider. Hij weet bonificatieseconden te pakken aan het begin van de rit en wordt virtueel leider, maar mist later in de etappe de beslissende kopgroep. Hierdoor zakt hij naar de vierde plaats in het klassement. 

Ondanks gemengde gevoelens kijkt hij terug op een week waarin het team consistent heeft gestreden.