Tweede in Arno Wallaard Memorial

Een tweede plaats in de Arno Wallaard Memorial voor Maikel Zijlaard. Een wielerwedstrijd dwars door de polders en dijken langs de Lek.

Het was voor het VWCT een tweede podiumplaats op één dag, met de overwinning in de 4e etappe van Loir er Cher.

Chaos

De wedstrijd begon zeer chaotisch en is zelfs tot twee keer toe geneutraliseerd en vervolgens weer herstart. Meedere (grote) valpartijen die de weg volledig versperde. In deze slijtageslag kwam Daan van Sintmaartensdijk ook niet ongeschonden uit de strijd, gelukkig kon hij de strijd opnieuw voortzetten.

Kopgroep

Met nog z’n 80 kilometer te gaan ontstond er een kopgroep met daarbij Bert-Jan Lindeman en Maikel Zijlaard. De samenwerking in deze groep was goed ondanks de poging van het peloton om het gat te dichten.

Het peloton kwam zelfs tot op enkele honderd meter, maar kregen het laatste stukje net niet dicht door de goede samenwerking in de kopgroep.

Springen

Op ruim 50 kilometer van het einde sprong Daan van Sintmaartensdijk met een klein groepje naar voren. De aansluiting was met nog 30 kilometer te gaan een feit en zo had het VWCT van ploegleider Marco Riemen 3 renners in de kopgroep.

Spannende Finale

In een spannende finale leken 3 renners het te gaan uitvechten. Maikel Zijlaard reed samen met twee medevluchters weg en daarachter werd de vlucht beschermd door Bert-Jan en Daan, en in het peloton hielden Jente Klaver, Nils Wolffenbuttel en Roel van Sintmaartensdijk de controle.

Met nog één plaatselijke ronde te gaan, kwam er achter de 3 leiders een groepje met daarbij Daan van Sintmaartensdijk. Dit groepje leek tot en met de laatste bocht bijna de aansluiting te maken maar kwamen uiteindelijk net te laat voor de sprint.

Van kop af

Zijlaard kreeg de koppositie ‘opgedrongen’ en moest proberen af te rekenen met een bekende renner uit Olympia’s Tour. In de sprint moest Zijlaard zijn meerdere erkennen in Reinders (Riwal) en pakte het zilver. Daarachter sprintte Daan naar een 5e plaats.

Leider Holland Cup

Door zijn tweede plaats in de 14e Arno Wallaard Memorial, verstevigd Zijlaard zijn leiding in de Holland Cup.

Podium:

  1. Elmar Reinders (Riwal)
  2. Maikel Zijlaard
  3. Tobias Kongstad (Restaurant Suri – Carl Ras)

Overige VWCT uitslagen:

  • 18e Roel van Sintmaartensdijk
  • 24e Jord Baak
  • 28e Nils Wolffenbuttel
  • 48e Jente Klaver
  • 74e Bert-Jan Lindeman