Van Marksteijn Fences Classic

De Van Marksteijn Fences Classic werd verreden op een uitdagend parcours van ongeveer veertig kilometer, dat maar liefst vijf keer moest worden afgelegd.

Opstelling VolkerWessels CyclingTeam

  • Daan van Sintmaartensdijk
  • Zak Coleman
  • Coen Vermeltfoort
  • Thimo Willems
  • Jasper Haest
  • Bert-Jan Lindeman
  • Timo de Jong

Wedstrijd verloop

De wedstrijd werd gekenmerkt door een korte kasseienstrook en enkele kleine heuveltjes, die cruciaal zijn voor het verloop van de koers. Ondanks deze kenmerken toonden enkele moedige renners al vroeg in de race hun aanvalslust.

Zeven renners waaronder Jasper Haest (VolkerWessels CyclingTeam)  bundelden hun krachten en kozen gezamenlijk voor de aanval.

Terwijl de sprintersploegen het peloton onder controle probeerden te houden, wisten de zeven koplopers een voorsprong van ongeveer vier minuten op te bouwen. De ploegen Lotto Dstny, Intermarché-Circus-Wanty en Soudal Quick-Step, werkten samen om het gat te verkleinen. Hoewel ze erin slaagden om het verschil terug te brengen tot minder dan een minuut, leken de koplopers nog even buiten bereik van het peloton te blijven.

Met nog twaalf kilometer te gaan, bedroeg het verschil nog maar een halve minuut. De aanvallers toonden echter hun vastberadenheid en hielden stand. Jasper Haest (VWCT) liet zien over welke kracht hij beschikte en versnelde uit de kopgroep. Er was even hoop dat hij de overwinning kon grijpen. Terwijl de overige koplopers vier kilometer voor de finish werden ingehaald, moest Haest enkele honderden meters later zijn avontuur ook beëindigen. Het werd duidelijk dat een massasprint onvermijdelijk was. Caleb Ewan klopte Tim Melier en Gerben Thijssen in de sprint.

Uitslag

17. Daan van Sintmaartensdijk
51. Zak Coleman
64. Thimo Willems
92. Coen Vermeltfoort
93. Bert-Jan Lindeman
100. Jasper Haest
-. Timo de Jong