Wederom winst in de Braakman

Wederom winst in de Omloop van de Braakman voor het VolkerWessels Cycling Team. Drie jaar op rij wist het VWCT te winnen in de Zeeuwse ééndagkoers. Na Coen Vermeltfoort in 2020, werden de afgelopen twee edities gewonnen door Roel van Sintmaartensdijk.

Benieuwd naar de samenvatting? Klik op de link onderaan deze pagina.

Sterk collectief

Gelijk na 15 kilometer brak het gehele peloton uit elkaar. De combinatie van waaiers, kasseien en onverharde stroken deed het peloton in stukken uit een doen slaan. Nils Wolffenbuttel miste de eerste waaier samen met Coen Vermeltfoort.

Daarentegen zaten 5 VWCT renners mee in de eerste waaier van 16 renners. Bert-Jan Lindeman nam de groep op sleeptouw samen met Max Kroonen, Daan en Roel van Sintmaartensdijk en Timo de Jong. Helaas had Lindeman te veel hinder van zijn periode van niet fit zijn, en moest de groep na 120 kilometer laten gaan.

Lekke band

In de finale trok het VWCT zelf de ‘debatten’ open. Op de laatste kasseistroken werd hard doorgetrokken en precies op dat moment kreeg Roel te maken met een lekke band.

Ondanks een snelle fietswissel, was de achterstand opgelopen tot zo’n 25 seconden.  Doordat de kopgroep uit elkaar lag, moest Roel op eigen kracht terug keren. Met ongeveer 10 kilometer te gaan, kreeg Roel opnieuw de aansluiten waar Max, Daan en Timo keurig werk verrichtte.

Ploegleider Tim Lacroix kon even naast zijn renners rijden en gaf de laatste tips, Roel ging door!

Zelfde scenario

Op de plaatselijke rondes loste Roel zijn laatste medevluchter en het leek een solo te gaan worden. Met nog 8 kilometer te gaan, sprong Bogaard (Alinq) alleen over naar Roel. Daarachter ontstond opnieuw een tweetal met daarbij Timo de Jong.

Dit was hetzelfde scenario als in 2021, waarbij Roel met een vluchter vooruit was en Timo met een medevluchter in achtervolging.

Het ploegenspel werd perfect gespeeld en Roel van Sintmaartensdijk was in de sprint sneller dan Marien Bogaard. Daarachter sprintte Timo de Jong naar een knappe 3e plaats, gevolgd door Daan van Sintmaartensdijk op plaats 5 en Max Kroonen op plaats 6!

Roel is tevens de eerste leider in de Schwalbe Topcompetitie en het VWCT neemt ook de leiding in het ploegenklassement mee naar huis.

“Dit voelt echt super”

“Voorafgaande van de wedstrijd had ik hiervoor getekend. We zaten meteen goed in de wedstrijd en wij hadden alles onder controle.”

“Ik voelde mij erg sterk vandaag. Ondanks dat ik te maken kreeg met een lekke band, kon ik na een achtervolging van een aantal kilometers terug vooraan aansluiten. Dit was voor mij een bevestiging van mijn goede benen en ik ben even later gelijk gaan aanvallen.”

“Om het zo te kunnen afmaken, door een zelfde situatie zoals vorig jaar met Timo, is geweldig. Ik denk dat deze wedstrijd mij wel ligt.” Lacht winnaar van 2021 en 2022 Roel van Sintmaartensdijk.

“Zo wil ik nog wel 10 jaar ploegleider zijn!”

“Wat een super gemotiveerde ploeg zag ik rijden. Ze rijden met en voor elkaar in de wedstrijd. Deze week is het Roel die de overwinning ‘mag’ en kan pakken, volgende week kan het gewoon iemand anders van ons zijn.”

“Zo wil ik nog wel 10-jaar ploegleider zijn, ik heb genoten.” Aldus ploegleider Tim Lacroix.

Podium:

  1. Roel van Sintmaartensdijk 
  2. Marien Bogaard (Allinq)
  3. Timo de Jong

Overige uitslagen VWCT

  • 5e Daan van Sintmaartensdijk
  • 6e Max Kroonen
  • 22e Nils Wolffenbuttel
  • 26e Coen Vermeltfoort

Bekijk hier de samenvatting