Zijlaard Wint Dorpenomloop Rucphen

Maikel Zijlaard wint de Dorpenomloop Rucphen na een sterke solo van ruim 10 kilometer! Het VolkerWessels Cycling Team reed vandaag (zondag 13-03-2022) op twee plaatsen tegelijk. In het noorden werd de Ronde van Drenthe verreden, terwijl in Brabant de Dorpenomloop van Rucphen op het programma stond.

Vanuit de kopgroep

Met 3 debuterende renners voor het VolkerWessels Cycling Team startte het peloton vandaag in de 46e Dorpenomloop van Rucphen. Debuterende renners Zak Coleman, Youp de Vos en Maikel Zijlaard kregen steun van Roel van Sintmaartensdijk, Jord Baak, Nick van der Meer en Max Kroonen.

Er ontstond een kopgroep met daarbij Zijlaard die lang voor het peloton bleef. Vlak voordat de kopgroep in de finale werd terug gepakt, zag Maikel zijn kans schoon en vertrok voor een solo.

Solo

Met een hele sterke solo van ruim 10 kilometer, was de 22-jarige renner uit Rotterdam vandaag de sterkste. Hij bouwde zijn voorsprong uit naar zo’n 30 seconden.

Maikel hield sterk stand en gaf het jagende peloton het nakijken waarin de overige VWCT renners zaten.

“Ik sloop eigenlijk weg”

 “Ik sloop eigenlijk weg. Daarna heb ik nog maar één ding gedacht; klein zitten en wattages trappen en ook zo weinig mogelijk omkijken. Het is lang geleden dat ik nog eens won. Ik dacht laat ik nu maar eens goed dit moment benutten.” Blikt de kersverse winnaar terug bij BN de Stem.

Podium:

  1. Maikel Zijlaard
  2. Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen – Baloise)
  3. Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces WB)

Overige uitslagen VWCT:

nog niet bekend

Pix4Profs / Peter van Trijen