Zilver NK Strandrace

Regen, windkracht 7 en windstoten van ruim 80 kilometer per uur. Niet echt strandweer maar toch waren Coen Vermeltfoort, Tijmen Eising, Nick van der Meer, Roel en Daan van Sintmaartensdijk op het strand te vinden. In Scheveningen werd het Nederlands Kampioenschap Strandrace verreden.

Stapvoets en laagvliegen

Met zulke weersomstandigheden lagen de snelheden ver bij elkaar vandaan. Tegen de wind reden de renners nauwelijks harder dan 20 km/h, terwijl er van de wind af snelheden van boven 60 km p/h werden gehaald.

Er ontstond uiteindelijk een kopgroep van 10 renners waarbij Coen Vermeltfoort en Roel van Sintmaartensdijk de blauw-zwarte VWCT kleuren vertegenwoordigde. Daarachter zaten Nick, Daan en Tijmen. Laatst genoemde had een ‘off-day’ en zou later de koers verlaten.

Snelle finale

Helaas kreeg Coen te maken met materiaal pech en moest vanuit de kopgroep het strijdtoneel verlaten.

De kopgroep bleef vooruit en uiteindelijk draaide het uit op een ‘sprint’ met 9 renners. De finish ligt bij het strandracen vaak op de boulevard of dicht tegen de duinen aan. Hier is het zand minder hard en los vergeleken met het zand dicht bij de zee, waardoor de sprint van het strandracen vaak zeer specifiek maar vooral lastig is.

In een sprint kwam Roel te kort voor de Nederlandse titel en strandde op de knappe tweede plaats!

Podium:

  1. Rick van Breda
  2. Roel van Sintmaartensdijk
  3. Jasper Ockeloen

“Vooral in de bizarre weersomstandigheden!”

“Ik had goede benen vandaag en ik kon gelukkig vanaf de derde startrij vooraan komen. In de sprint reed ik mij een beetje vast en zo moest ik genoeg nemen met de tweede plaats. Al met al ben ik zeker tevreden over mijn benen op dit moment. Vooral in de bizarre weersomstandigheden vandaag!” Aldus een tevreden Roel van Sintmaartensdijk

Overige uitslagen:

14e Daan van Sintmaartensdijk

23e Nick van der Meer

DNF Coen Vermeltfoort

DNF Tijmen Eising