2 etappe overwinningen, de gele trui en winst in het ploegenklassement in de Tour van Polen!

Deze 3 daagse koers in polen startte met een proloog over 4,5 km.
Hier werd Scarlett knap 4e met maar 3 seconden achterstand op nummer 1. Er kon dus nog van alles gebeuren in het klassement!

Etappe 2
In de 2e etappe werd er hard gereden. Daardoor ontstond er onder andere door onze dames een groep, waar 3 van onze rensters bij zaten. De meiden gingen om de beurt aanvallen om te proberen weg te rijden uit deze groep. Na veel aanvallen wist Laura in haar eentje de beslissende aanval te creëren. Zij reed met nog 10 km te gaan naar een knappe solo overwinning! En pakte daarmee ook de leiding in het klassement, de gele trui.
Achter haar sprintte Scarlett naar een 3e plek!

Etappe 3
In de 3e en laatste etappe weet Scarlett de winst namens het team binnen te slepen. Ook behaald Scarlett een 2e plek in het algemeen klassement achter teamgenoot Laura die de gele trui mee naar huis mag nemen!

Race insights van Scarlett:
“Ons doel vandaag was om de gele trui van Laura te verdedigen en de etappe te winnen. Tussendoor hielpen de meiden mij nog om boni secondes te pakken voor het klassement en de tussensprint trui en ze controleerden de koers. Er reden 2 meiden weg die bijna 2 minuten voorsprong kregen. Femke, Marith, Valerie en Lisa reden het gat dicht zodat ik kon sprinten.

De leadout ging perfect met Valerie die een hele lange beurt deed en Lisa die me tot 200 meter afzette. Ik ben super blij dat ik het kon afmaken en dat we de gele trui hebben verdedigd! Daarnaast wonnen we het ploegenklassement :)”