3 goede dagen in de Bretagne Ladies Tour

De Bretagne Ladies Tour 2024 zit er weer op. Met een mooie 6e plaats voor Anneke in de individuele tijdrit, een 6e plek in het algemeen eindklassement, een 4e plek voor Valerie in de 2e etappe en een 6e plaats voor Eline in de 3e etappe kunnen we terug kijken op een mooie meerdaagse. De rensters vertelde hun verhalen over de etappes:

Etappe 1
De openings etappe bestond uit een individuele tijdrit van 18,8 km

🎙️Race-inzichten van @annekedykstra :

“Het was een heuvelachtig en technisch parcours, waar ik naar uitkeek. Dit maakte het tempo van de tijdrit iets moeilijker, maar ik kon van start tot finish goed vermogen leveren. Uiteindelijk was het goed voor een 6e keer. Laura eindigde als 12e en ook de andere meiden reden een behoorlijke tijdrit. Op naar twee dagen racen in het prachtige heuvelachtige Bretagne.”

Etappe 2
In de 2e etappe wist Valerie in de beslissende kopgroep te zitten en kwam zij dicht bij het podium met een 4e plaats! 🍫😮‍💨

🎙️ Race-inzichten van @demeyvalerie :

“Het was een behoorlijk hectische start, met regen en smalle wegen. Eline en ik probeerden in een ontsnapping te komen maar dat bleek erg lastig te zijn, want ze lieten niets rijden. Toen we de lokale ronden ingingen, op 40 km van de finish, wist ik voor het eerst weg te komen met een sterke groep van vijf. We werden met nog ongeveer 2 ronden te gaan terug gepakt en ik ging gelijk weer mee met een andere groep in de aanval.

Het was een moeilijke situatie omdat ik weet dat ik niet erg snel ben in een sprint. Jammer genoeg zaten er in de kopgroep 2 rensters van dezelfde ploeg, waardoor ze mij niet lieten weg rijden. Uiteindelijk geen medaille vandaag, maar toch een goede koers.”

Etappe 3
De derde en laatste etappe van de Bretagne Ladies Tour. De laatste etappe wordt afgesloten met een 7e plaats voor Eline en een 6e plaats voor Anneke in het klassement. 🤩👊🏼🔥

🎙️Race-inzichten van @elineejansen :

“Vandaag was de laatste dag van drie dagen racen in Bretagne. Het doel was om het klassement van Anneke te behouden. Het begin van de wedstrijd was rustig, maar richting de lokale ronde werd er actief gekoersd. Valerie en ik reageerden op de aanvallen, maar er bleef uiteindelijk niks weg.

Op de lokale ronde werd veel aangevallen en reed uiteindelijk Grace Brown weg, helaas misten we net de aansluiting. Erachter werd het een sprint om plek 2. Ik zat perfect gepositioneerd maar had helaas een mechanisch probleem, waardoor ik niet kon schakelen, dit was jammer maar ik ben blij dat ik nog naar een 7e plaats kon sprinten.

De aankomst was bergop waardoor tijdverschillen ontstonden. Hierdoor is Anneke nog een plek gestegen in het klassement en behaalde ze een mooie 6e plaats! Het was een mooie driedaagse!”