Winst in het jongeren klassement

Ons dames team stond weer aan de start in de UK voor 4 dagen koersen in de Tour of Britain Women. Waar Eline de witte trui won maar ook een sterkte 6e plek behaalde in het algemeen klassement!

In de eerste etappe behaalde Eline een knappe 5e plaats door in de beslissende kopgroep van 9 mee te zitten.

🎙️ Race insights van Eline Jansen:

“Er werd vanaf de start gecontroleerd gereden tot de eerste QOM klim, Margot probeerde mee te sprinten voor de trui en pakte punten. Daarna werd er doorgereden en zaten Margot, Sabrina en ik mee met de eerste groep. Het kwam snel weer bij elkaar en Valerie zat mee met de volgende aanval. Anne zat mee met een groep die ontstond net voor de tweede QOM klim. Op klim sprong een groepje naar Annes groep toe en zat ik mee. Het ging erna weer op de kant en er ontstond een kopgroep van 9.

Het was nog 40km van de finish. De samenwerking in de groep was goed, waardoor de voorsprong snel opliep. Ik probeerde zo goed mogelijk te positioneren voor de sprint en werd uiteindelijk 5e, dat was denk ik het hoogst haalbare vandaag.

Hiermee was ik ook de beste jongere en leid ik dus het jongerenklassement! Scarlett reed ook nog een sterke sprint en werd 7e van het peloton. We reden goed samen als team vandaag dus ik kijk uit naar de rest van de week!”

Etappe 3 was een typische sprint etappe die werd gecontroleerd door SD. Het werd daardoor een massasprint. We reden voor Scarlett die een 15e plaats wist te behalen.

In de laatste en 4e etappe wist Eline de witte trui veilig te stellen door naar een 5e plaats in de etappe te sprinten!

🎙️ Race insights van Eline Jansen:

“Vandaag was het doel om de witte trui te behouden. Het was een korte maar pittige etappe met veel achtereenvolgende steile klimmetjes en slechte weersomstandigheden.

De meiden hadden mij en margot goed gepositioneerd voor de eerste klim en zo zaten wij beiden mee met de eerste schifting. Nog 1x kwam iedereen terug maar op de 2e beslissende klim zaten margot en ik opnieuw mee met een groep van 12. Helaas vloog de ketting van margot eraf in de afdaling en kon zij niet terugkomen in de eerste groep. Later in de wedstrijd kwam Valerie met een groep aansluiten en kon mij hierdoor ondersteunen, dat was super! Het was een snelle finale, ik zat goed gepositioneerd en ik sprintte uiteindelijk naar een 5e plek.

Naast deze uitslag was het ook heel bijzonder om de hele ronde in de witte trui te mogen rijden! Ik ben super dankbaar voor het harde werk van de meiden en kijk terug op een hele mooie week!”