Amstel Gold Race 2024

De Amstel Gold Race 2024, een andere race dan verwacht maar een mooie 28e plek voor Eline!

Door een botsing van een motor rijder en een auto voor de koers uit werd de dames koers na ongeveer een uur koersen stil gelegd. Na ruim een uur wachten mochten de dames weer op pad. Het peloton reed eerst geneutraliseerd terug naar de finish. Bij de finish maakte de dames de officiële herstart. Wel werd de dames koers ingekort en moesten ze vanaf daar nog 3 locale rondes rijden.

Race Insights van Eline:
‘We begonnen super vandaag, Anne Quinty en Anneke waren scherp vanaf de start en zaten allemaal in een vlucht. Helaas toen Quinty vooruit zat werd de koers stilgelegd vanwege een ongeluk en was zij haar voorsprong erna kwijt. Ik hoop dat het goed gaat met de motorrijder, want het is natuurlijk vreselijk dat zoiets gebeurt met iemand die onze wedstrijd mogelijk maakt.

Na de neutralisatie werd de koers ingekort tot 3 rondjes Cauberg. Hierdoor werd het een soort criterium en was het dus een kwestie van positoneren en gasgeven. Anneke, Sabrina en ik konden ons goed voorin handhaven en zaten altijd voor de breuken die ontstonden. Helaas konden Sabrina en ik de laatste keer cauberg net niet mee met de eerste 20 en finishten we kort achter deze groep.

Hoewel de uitslag misschien niet fantastisch was, reden we sterk als team en daar mogen we denk ik trots op zijn, op naar de volgende koersen!’