De eerste pro tour win van Margot en 4 etappes draagster van de gele trui!

Een onwijs sterke meerdaagse etappe koers van onze dames in de Thuringen Ladies Tour. In 6 dagen koersen door het mooie landschap van Duitsland weten onze dames 4 verschillende trui te winnen. Met in het bijzonder de overwinning van Margot in de eerste etappe, waardoor ze 4 dagen in de gele trui heeft mogen rijden!

Race insights van alle etappes:

Etappe 1
In de eerste etappe weet Margot haar eerste pro tour overwinning binnen te halen! Samen met een andere renster reed zij ruim 60 km voor het peloton uit en weet zij het af te maken met een sterke sprint. Met 2min en 34 seconde voorsprong op de nummer 3 wordt zij ook leidster van de gele leiders trui, de tussensprint trui & de berg trui!

Race insights van Margot:
“We zaten gelijk goed in de koers en de meiden waren heel scherp op aanvallen. Sabrina zat eerst in de aanval en nadien bij de eerste QOM deed Eline een goeie aanval, maar nadien werd ze gegrepen en viel het even stil. Ik zag een moment om richting Ruth te springen, mijn medevluchtster reed heel sterk en we werkten goed samen.

Van Bart kreeg ik goeie instructies en op die manier kon ik de winst binnen slepen. Het voelt wel heel speciaal zo’n eerste overwinning, zeker na vorig jaar kwamen heel wat emoties los. Deze is 100% voor het team en ook voor Kirstie, die vandaag een operatie aan haar hersenen onderging waar ik vaak moest aan denken.”

Etappe 2
Met 3 dames aan de start in mooi vel gekleurde truien! Margot finishte samen met Eline in de eerste groep en wist daarmee een 12 plek te behalen! Eline sprintte naar een 15e plek. Daarmee was Margot nog steeds draagster van de gele trui en de tussensprint trui! En door het behalen van meerdere bergpunten wordt Eline officieel draagster van de bergtrui.

Etappe 3
Een dag om onze mooi gekleurde truien te verdedigen maar ook klaar om te strijden voor een mooie uitslag. Zo behaalde Sofie een 5e plek na een chaotische sprint.

Race insights van Sofie:
“Na een zware etappe gisteren, was er ook een wat vlakkere etappe vandaag. Het was belangrijk dat Eline zou proberen de punten te pakken voor de bergtrui. Dat lukte! En dat heeft haar nog wat steviger in de berg trui gezet. Margot moest scherp zijn op de goede aanvallen en de andere meiden zaten ook de hele dag van voor om Margot bij te staan.

Richting de finale, zaten we goed gepositioneerd en had Anneke haar brommer aangeslingerd. Hierdoor kon ik de finale vooraan beginnen. De eerste lead oud met onze klimmertjes, een miscommunicatie, maar daar leren we weer van. Maar Margot nog mooi in het geel! We gaan er alles aandoen om de trui bij ons te houden.”

Etappe 4
Weer een zware etappe met veel hellingen en wind. Jammer genoeg viel Eline in de laatste 2,5 km maar gelukkig zonder al te veel schade. Wel weet zij door een sterkte koers te rijden leidster in het jongeren klassement te worden en daardoor de witte trui te bemachtigen!!

Race insights van Margot:
“Het eerste deel verliep goed en reden goed samen met het team. Op gegeven moment mis ik eerste groep van 10 waar Eline bij zat. Na even achtervolgen en keiharde beuk werk van Anneke komen we net voor 8% klimmetje terug aansluiten. Daar ging Kasia aanvallen en probeerde ik even te volgen, maar moest ze laten gaan net voor de top.

We gingen we achtervolgen met groep favorieten en kwamen we op 5-tal km terug bij Kasia waarna het een sprint werd van 15-tal. Helaas kwam Eline ten val op 2km van de streep en liep daarbij wat schaafwonden op. De tijdsnotering lag vandaag op 3km waardoor ze wel leidster is in het jongerenklassement. Hopelijk heeft ze niet te veel last en kunnen we morgen alles geven om de 2 truien te verdedigen in de ITT.”

Etappe 5
Voor deze etappe stond er een tijdrit van 30km op het programma. Hier kon veel tijd gewonnen maar ook vooral verloren worden. Een spannende etappe voor Margot waar zij jammer genoeg te veel tijd verliest om haar gele trui te behouden. Wel weet Anneke een sterke 10e plek te behalen.

Race insights van Anneke:
“Een spannende dag voor ons, omdat we twee truitjes te verdedigen hadden. Ik vond het persoonlijk een leuk parcours, heuvelachtig en niet heel technisch. Uiteindelijk werd ik tiende, waar ik zeker tevreden mee ben. Helaas wisten Margot en Eline, de gele en witte trui, niet te verdedigen. Op naar morgen, weer vrijuit koersen!”

Etappe 6
In de laatste etappe weet Margot een 11e plek te behalen en daarmee ook 11e in het klassement te worden!

Race insights van Margot:
“Het was een brute laatste dag startende in gietende regen en gelijk 2 pittige beklimmingen. Na de langere klim lag alles uit elkaar, maar de meiden bleven vechten en zo konden we halfweg koers opnieuw aansluiten bij kop van de wedstrijd. Na de laatste klim zat ik in een groep van 25, Sabrina reed een heel aanvallende koers, maar zat net niet mee na laatste klim. Quinty, Eline, Sofie en Sabrina zaten in het eerstvolgende groepje en na mooie lead-out kon Sophie nog de pelotonsprint winnen.

Uiteindelijk eindig ik 11e in de laatste etappe en kan ik heel trots terugkijken hoe we afgelopen week gereden hebben! Ik wil ook nog de meiden bedanken voor het harde werk, het vertrouwen en het plezier afgelopen dagen. Ook staff voor de goeie zorgen” 🫶