De laatste voorjaarsklassieker van seizoen 2024

Luik-Bastenaken-Luik staat bekend om een zware lange koers met onwijs veel hoogtemeters. Dit was de laatste koers voordat onze dames volgende week naar Spanje vertrekken voor de Vuelta. Samen met onze Belgische renster Margot keken we terug op de koers.

Race Insight van Margot:
‘In de beginfase probeerde Anne en ik in de vroege ontsnapping te komen, maar helaas lukte dit niet. Al snel volgde de heuvels elkaar op en probeerden we elkaar als team te vinden en te motiveren. Voor Valerie was het haar eerste race sinds haar val in Ronde van Vlaanderen en ze reed een zeer sterke race. Vlak voor de Redoute bevonden we ons allemaal vooraan in het peloton om Eline in een gunstige positie te brengen. Na de Redoute waren we nog steeds in de eerste grote groep met Eline, Sabrina, Quinty en ik.

Helaas moest ik in de finale 2 keer van fiets wisselen vanwege schakelproblemen en miste ik daardoor de eerste groep. Sabrina en Quinty deden er alles aan om het gat naar de groep van Eline te dichten, maar kwamen net tekort aan de voet van de Roche au faucons. Bovendien viel de groep van Eline uiteen tijdens de afdaling, en zat daardoor net niet in de eerste groep, maar reed toch een sterke finale. We eindigden allemaal La Doyenne (Luik-Bastenaken-Luik) met een goed gevoel en zo komt er een einde aan de mooie maar zeer zware voorjaarsklassiekers.’