Een aanvallende 2e etappe van de Vuelta!

De tweede etappe van de Vuelta startte de dames in Buñol waarbij de rensters in 118 heuvelachtige kilometers naar Moncofa rijden.

De etappe in Spanje begon met echt Nederlands weer, namelijk regen. Valerie wist in de kopgroep te komen en een lange tijd vooruit te zitten. Tijdens de rit moesten het peloton over een derde categorie klim. Hier werd de groep van Valerie terug gepakt.

Vanaf die klim moesten de rensters nog 40 kilometer naar de finish. Met nog 29 km te gaan was er een aanval in het peloton onze renster Anneke Dijkstra, die er alleen vandoor ging. Zij wist een gat te slaan en een tijd alleen vooruit te rijden. Jammer genoeg werd ook zij later weer terug gepakt.

Een achtervolgende groep met daarin onder andere top sprinter Charlotte Kool probeerde de aansluiting weer te maken na het slagveld van de klim. Daardoor ging het tempo in het peloton nog wat omhoog. Door de regen werd een hectische en gladde finale met veel valpartijen waar jammer genoeg ook onze renster Sabrina bij lag. Zij moet door de val de ronde van Spanje verlaten. Wij wensen Sabrina een spoedig herstel toe!

🎙️ Race insights van Valerie Demey

‘Ik had vandaag samen met Anneke de opdracht om mee te gaan met de ontsnappingen. Dat was ook mooi gelukt. Mooie groep. Maar we krijgen niet zoveel vrijgeleide van het peloton! We werden op de klim teruggepakt dus was moeilijk om mijn wagonnetje bij de kop van het peloton aan te haken.

Ik belande daardoor in de 2de groep maar gelukkig zaten de andere gewoon wel top in positie en hebben ze ook nog super gereden in de finale met een aanval van Anneke. We hebben ons mooi in de kijker gereden en we gaan zo blijven koersen en proberen er een mooie Vuelta van maken en er een goed gevoel aan over te houden!’

📸: Brent Peeters