Een zeer zware Tour de Suisse Women (2.WWT)

Een zware Women World Tour meerdaagse koers met veel klimmen en hoogtemeters. Met een 31e plek voor Eline in het eindklassement.

Etappe 1
Direct na de start van de eerste etappe volgde er vier kilometer aan klimwerk over Col de la Croix. Na een afdaling en de beklimming van het eerste gedeelte van de Col de la Croix eindigt de etappe op dezelfde plek als de gestart. In deze etappe behaalde Sabrina een knappe 34e plek en reed Eline naar een 39e plek!

🎙️Race insights van Sabrina Stultiens:

“De eerste etappe ging goed! We begonnen bergop en na die eerste klim zat ik nog in de eerste groep met Eline. Op de laatste klim was het tempo meteen behoorlijk hoog, dus de groep begon uit elkaar te vallen. Ik eindigde in een klein groepje en in de laatste 5 km begon ik weer beter te rijden, waardoor ik nog wat renners kon inhalen.”

Etappe 2
De 2e etappe bestond uit een tijdrit over 15,7 km. Een echte klimtijdrit, met opnieuw een aankomst bergop. Hier behaalde Eline een 49e plek en Sabrina een 59e plek.

🎙️Race insights van Sabrina Stultiens:

“Ik had mechanische problemen, dus ik moest van fiets wisselen. Helaas waren mijn benen ook niet geweldig, dus het was geen goede tijdrit. Hopelijk kunnen we ons de komende 2 dagen nog laten zien!!”

Etappe 3
De 3e etappe was een zware koers over 125,6 km met veel klimmetjes en wel 2.000 hoogtemeters. Met vier officiële beklimmingen met de top van de laatste klim (4,4 km aan 6,8%) op veertien kilometer van de streep. In deze etappe behaalde Eline een 30e plek.

Etappe 4
Tijdens de slotrit was de etappe heuvelachtig te noemen, met twee officiële beklimmingen en meer dan 2.100 hoogtemeters. 
Hier behaalde Valerie een 16e plaats en winsten Eline en Margot daar vlak achter te finishen met een 19e en 23e plaats.

🎙️Race insights van Valerie Demey:

“Het was een pittige rit vandaag met een klim van 11km vanuit de start, daar barste de koers al direct open. We kwamen in een 2de groep terecht, maar slaagden erin ons terug te knokken naar de 1ste groep. Ondertussen was er wel een kopgroepje weggereden.

Op de laatste klim maakten enkele rensters de sprong naar de kop. Eline, Margot en ikzelf zaten dan in een 2de groepje. Zo bleef het ook en we konden sprinten voor de 14de plaats. Daarin zaten we goed gepositioneerd en kon ik naar een 16de plaats sprinten.”