Knappe 4e plek voor Sofie in de World Tour & bezoek van VolkerWessels UK!

Afgelopen weekend reed onze damesploeg de Ford RideLondon Classique, een 3 daagse Women World Tour race. Zondag stond de 3e en laatste etappe op het progamma door hartje Londen. De rensters kregen bezoek van enkele directieleden van VolkerWessels UK voor de afsluitende rit. Met als resultaat een super knappe 4e plek voor Sofie in de sprint tegen de wereld top. 💥

Dank voor jullie support VolkerWessels en mooi te zien hoe onze sponsor ook over de grens met ons meeleeft! 🤩

Etappe 1
In de eerste etappe behaalde Margot een 6e plaats in de sprint.

🎙️ Race insights van @margot_vanpachtenbeke :

“We waren erg enthousiast om te starten in deze Ford Ride London klassieker. Wat heuvelachtige, bochtige wegen en een fantastisch landschap betekent! Het parcours en het hoge niveau maakten het niet makkelijk om te positioneren, maar we reden als team super goed samen. Er was een kopgroep van 2 rensters ontstaan, wat zorgde voor een vrij gemakkelijke eerste 120 km. We waren scherp en maakten ons klaar voor een zware finale met veel nieuwe renners.

In de finale wisselden we van plan en gingen er vol gas voor. In de hectische laatste kilometers konden we rustig blijven en daarna alles geven op de sprint bergop. Dit resulteerde in een 16e plaats voor Scarlett en een 6e plaats voor mij. Ik ben erg trots op de meiden en hoe we als team hebben gereden!”

Etappe 2
Een zware 2e etappe zorgde voor een 13e plaats voor Margot. 😮‍💨🥵🚀

🎙️ Race insights van @margot_vanpachtenbeke

“Het doel in het eerste deel was dat Anne in de vroege vlucht zou gaan, ze probeerde het verschillende keren, maar het peloton liet niemand gaan. Iedereen verwachtte dat het op de klim ging gebeuren, waardoor er veel nervositeit in het peloton zat. We probeerden vooraan te blijven en uit de problemen te blijven. Het doel was om scherp te zijn op het bergopwaartse gedeelte en enkele tussensprints te kunnen pakken.

Uiteindelijk brak het peloton in meerdere groepen. Een paar rensters van ons team vochten hard, maar kwamen niet meer terug bij de eerste groep. De finale was erg hectisch en moeilijk te positioneren, waardoor het een beetje ‘plaffoneren’ was op het bergopgedeelte en ik eindigde als 13e”

Etappe 3
Zondag stond de 3e en laatste etappe op het progamma door hartje Londen. Hier reed Sofie een fantastisch goede sprint wat haar een 4e plek opleverde achter niet de minste rensters. Namelijk Lorena Wiebes, Charlotte Kool en Lotte Kopecky.

🎙️ Race insights from @sofie_vanrooijen

“Het was een gave dag! Dwars door London. Het was een kortere etappe dan de afgelopen dagen.
Helaas viel Lisa na een paar rondes en kon hierdoor de koers niet vervolgen.. hopelijk knapt ze snel weer op! Halverwege de wedstrijd ging Scarlett nog voor een ontsnapping, maar helaas weer teruggepakt.

Richting de finale was het moeilijk om de goede positie te houden. Maar door het vertrouwen van de meiden en helpen positioneren, lukte het om voorin aan de sprint te beginnen. Kwam net te kort voor podium, maar kan heel blij zijn met deze 4e plek! En Margot heeft zelf nog kunnen sprinten naar een 15e plek, waardoor ze 13e in het eindklassement is geworden!”