Omloop het Nieuwsblad

Het parcours van Omloop Het Nieuwsblad was 127 kilometer met verschillende kasseistroken en korte, pittige beklimmingen.

Opstelling VolkerWessels Cycling Team
– 
Eline Jansen
– Marieke Meert
– Marith Vanhove
– Quinty Schoens
– Sabrina Stultiens
– Valerie Demey

Wedstrijdverloop Marieke Meert
Het plan was om mee te gaan in de vroege vlucht. Toen er 3 rensters vertrokken, vond ik het moeilijk een opening in het peloton te vinden om mee te springen. Dit lukte pas later toen hun voorsprong al meer dan een halve minuut was.

“Ik ben enorm trots op wat we met het team hebben laten zien vandaag!”

Samen met Maaike Coljé heb ik lang moeten achtervolgen, maar uiteindelijk lukte het om aan te sluiten. De samenwerking met de andere rensters verliep goed. Ik hoopte dat we de Molenberg nog konden overleven, maar we werden uiteindelijk pas gegrepen op het Vossenhol. Toen probeerde ik gewoon aan te klampen, maar op de muur ontploften de benen en vervolgens was dit ook nog eens het geval op de Bosberg. Nadien was het gewoon overleven tot de finish, het vatje was volledig leeg… Ik ben enorm trots op wat we met het team hebben laten zien vandaag! Een droom om zo mijn jaar te starten. Wel jammer van de valpartij van Eline. Ik hoop dat het niet al te ernstig is en dat ze er snel weer bovenop is!

Uitslag
24. Quinty Schoens
26. Sabrina Stultiens
46. Marieke Meert
57. Demey Valerie
87. Marith Vanhove
DNF. Eline Jansen